Aceasta reteta se face usor si ai nevoie de doar cateva ingrediente pentru a o prepara.
Blat: 400 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 2 oua, sare.
Crema: 300 ml smântâna, 150 g zahar, 1 plic intaritor frisca, capsuni pentru ornat.
Se amesteca zaharul cu untul topit si un praf de sare. Treptat se adauga ouale, unul câte unul pâna rezulta o crema spumoasa. La sfârsit se incorporeaza si faina.
Aluatul rezultat se infasoara intr-o folie alimentara si se tine la frigider cel putin 30 minute. Dupa aceea, se intinde intr-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se inteapa cu furculita si se pun deasupra câteva boabe de fasole ca sa nu se umfle la copt. Se coace pâna se rumeneste. Se bate frisca din smântâna si zahar, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai mixeaza câteva minute dupa care se da la rece.
Peste tarta insiropata cu putin compot de visine sau sirop de capsuni se pune frisca si deasupra se orneaza cu felii de capsuni. Se tine la rece minim 2 ore.
sursa
Blat: 400 g faina, 100 g zahar, 100 g unt, 2 oua, sare.
Crema: 300 ml smântâna, 150 g zahar, 1 plic intaritor frisca, capsuni pentru ornat.
Se amesteca zaharul cu untul topit si un praf de sare. Treptat se adauga ouale, unul câte unul pâna rezulta o crema spumoasa. La sfârsit se incorporeaza si faina. Aluatul rezultat se infasoara intr-o folie alimentara si se tine la frigider cel putin 30 minute. Dupa aceea, se intinde intr-o tava tapetata cu hârtie de copt. Se inteapa cu furculita si se pun deasupra câteva boabe de fasole ca sa nu se umfle la copt.
Se coace pâna se rumeneste. Se bate frisca din smântâna si zahar, apoi se adauga intaritorul de frisca si se mai mixeaza câteva minute dupa care se da la rece. Peste tarta insiropata cu putin compot de visine sau sirop de capsuni se pune frisca si deasupra se orneaza cu felii de capsuni. Se tine la rece minim 2 ore.
sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro