Tartă cu jeleu de merișoare proaspete. Cu siguranță îi va atrage pe cei mici!

prajitura cu cranberry
Tartă cu jeleu de merișoare proaspete

Tarta cu jeleu de merișoare proaspete se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu jeleu de merișoare proaspete. În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu jeleu de merișoare proaspete, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de  Tartă cu jeleu de merișoare proaspete

Rețeta delicioasă de tartă cu jeleu de merișoare proaspete, absolut minunata, se prepară în doar 8 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă de  Tartă cu jeleu de merișoare proaspete  este de 20 de minute

Tartă cu jeleu de merișoare proaspete[Sursa foto: freepik]

Timp de preparare – 40 de minute

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Timp total – o ora

Rețeta de  Tartă cu jeleu de merișoare proaspete  este pentru 4 persoane

tarta cu jeleu de merisoare
Tartă cu jeleu de merișoare proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Pizza cu mozzarella. Cum să o faci acasă ca un bucătar profesionist!

Ingrediente –  Tartă cu jeleu de merișoare proaspete

  • 1 pachet de jeleu de merișoare
  • 500 de grame de merișoare proaspete
  • 1 foaie de aluat pentru tartă
  • 2 căni de unt, la temperatura camerei
  • Un sfert de cană de zahăr granulat
  • 1 ou mare
  • 1 lingură de făină
  • O jumătate de linguriță de sare
  • Sucul și coaja rasă a unei lămâi
  • Zahăr pudră pentru decor

Înainte de a începe prepararea acestui desert, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

tarta cu crema de vanilie si fructe
Tartă cu jeleu de merișoare proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Mod de preparare -  Tartă cu jeleu de merișoare proaspete

  1. Începeți prin preîncălzi cuptorul la 180 de grade Celsius. În timp ce cuptorul se încălzește, pregătiți jeleul de merișoare conform instrucțiunilor de pe ambalaj și lăsați-l să se răcească până este necesar.
  2. Îndepărtați codițele și clătiți merișoarele proaspete sub apă rece. Lăsați-le să se scurgă și să se usuce pe un prosop de hârtie.
  3. Întindeți aluatul într-o tavă pentru tartă și apăsați-l ușor pentru a se așeza uniform pe fund și pe margini. Tăiați excesul de aluat de pe margine.
  4. Într-un castron mare, bateți untul cu zahărul granulat până când amestecul devine pufos și cremos. Adăugați oul și bateți bine.
  5. Adăugați făina, sarea, sucul și coaja de lămâie și continuați să amestecați până când toate ingredientele sunt bine incorporate.
  6. Turnați amestecul de unt în crusta de tartă și împrăștiați-l uniform cu o spatulă. Puneți merișoarele proaspete deasupra și turnați jeleul răcit deasupra merișoarelor.
  7. Coaceți tarta la cuptor timp de 35-40 de minute sau până când aluatul este rumenit și jeleul a devenit solid.
  8. Scoateți tarta din cuptor și lăsați-o să se răcească complet la temperatura camerei.
    Presărați cu zahăr pudră înainte de a o servi.

jeleu de merisoare
Tartă cu jeleu de merișoare proaspete[Sursa foto: freepik]

Sfaturi pentru rețeta de Tartă cu jeleu de merișoare proaspete

  • Pentru o crustă crocantă, puneți crusta de tartă acoperită cu hârtie de copt și boabe de fasole sau orez pe partea de sus și coaceți-o timp de 10-15 minute înainte de a adăuga umplutura. Acest lucru va ajuta la prevenirea umplerii crustei și va ajuta, de asemenea, la rumenirea uniforma a crustei.
  • În loc de jeleu de merișoare, puteți folosi suc de merișoare proaspăt stors amestecat cu gelatină pentru a obține un efect similar.
  • Dacă merișoarele sunt prea acide, puteți adăuga o linguriță de zahăr peste ele înainte de a le pune pe tartă.
  • Pentru a obține jeleul de merișoare, folosiți apa rece în loc de apă caldă la amestecarea cu pudra de jeleu. Apa caldă poate face ca jeleul să își piardă din textură și să devină prea moale.
  • Păstrați merișoarele proaspete la temperatura camerei până când le pregătiți pentru tartă.

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor. 

chec cu merisoare
Tartă cu jeleu de merișoare proaspete[Sursa foto: freepik]

Citește și: Chifteluțe de orez și carne de pui servite cu sos de roșii cu usturoi. Mai crocante ca niciodată!



Citește și:

Hernia de disc lombara: diagnostic si tratament actual

Sarmale în foi de viță. Un preparat tradițional, ca la mama acasă!

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies