Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!

Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!
Tarta cu lamaie si bezea! Cea mai usoara prajitura pentru masa de Paste!

Aceasta reteta de tarta cu lamaie si bezea iti va cuceri toti invitatii de Paste.

 

Pentru aluat: 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt rece, sare.
Pentru crema: 2 plicuri crema tarta, 2 linguri zahar, 600 ml lapte, zeama de la o lamaie.
Pentru bezea: 4 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.
Se amesteca faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen.
Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora. Aluatul scos de la rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta tapetata cu putin unt si faina, intepand aluatul din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea se asaza un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul.
Se da blatul la copt, la foc mediu, pana devine usor aramiu. Se scoate apoi tava cu aluat si se lasa la racit. Crema se prepara potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlocuim 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si se adauga zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.
Bezeaua se pregateste astfel: se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul.
Se indeparteaza hartia cu boabele de fasole de pe aluat si se pune crema de lamaie, se niveleaza, apoi se toarna bezeaua, care se asaza uniform, apoi se fac niste tepi, cu ajutorul unei furculite. Se mai da tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.
Sursa

Pentru aluat: 250 g faina, 1 galbenus, 125 g unt rece, sare.



Pentru crema: 2 plicuri crema tarta, 2 linguri zahar, 600 ml lapte, zeama de la o lamaie.

Pentru bezea:
4 albusuri, 100 g zahar pudra, sare.

Se amesteca faina cu untul rece, galbenusul de ou si un praf de sare, pana se obtine un aluat omogen. Se acopera cu folie de plastic si se da la frigider pentru o ora.
Aluatul scos de la rece se intinde si se pune intr-o tava de tarta tapetata cu putin unt si faina, intepand aluatul din loc in loc cu o furculita. Peste aluat se pune o hartie de copt, iar peste ea se asaza un strat uniform de fasole uscata. In acest fel greutatea respectiva ne ajuta sa nu se umfle aluatul. Se da blatul la copt, la foc mediu, pana devine usor aramiu.
Se scoate apoi tava cu aluat si se lasa la racit. Crema se prepara potrivit instructiunilor de pe plic, avand grija sa inlocuim 100 ml lapte cu 100 ml zeama de lamaie si se adauga zahar, pentru ca aceasta crema sa nu fie acra.

Bezeaua se pregateste astfel: se bat albusurile cu sarea, apoi se adauga treptat zaharul. Se indeparteaza hartia cu boabele de fasole de pe aluat si se pune crema de lamaie, se niveleaza, apoi se toarna bezeaua, care se asaza uniform, apoi se fac niste tepi, cu ajutorul unei furculite.
Se mai da tava la cuptor inca 5-7 minute, pana cand bezeaua incepe sa se rumeneasca.

Sursa

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies