O idee de desert racoritor si sanatos cu putine calorii
Ingrediente:
Blat:
• 1 sfeca rosie mica (80 gr.)
• 100 gr. curmale, 100 gr. smochine (aprox. 8 din fiecare)
• 150 gr. fulgi cocos
• Se mixeaza bine de tot in robot pana se leaga compozitia, se mai adauga miere daca simtiti nevoia.
• Eu am pus in forma de tarta folie alimentara si apoi am pus compozitia care s-a modelat perfect. Lasam la congelator pana facem crema.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Crema:
• 250 grame lapte cocos( 1 nuca tanara sau din cea maro, paroasa, pulpa si apa blenduite, nestrecurat)
• 150 gr. caju hidratat
• 2 cm. ghimbir
• sucul de la o lamaie
• 6 picaturi ulei lavanda
• 1/2 bat vanilie
• 100 gr.
• un sfert lingurita flori lavanda (ceai)
• 150 ml. ulei cocos
• 2 mure si 4 afine pentru culoare
Se mixeaza bine de tot toate ingrendientele pana obtinem o crema fina de tot. O turnam peste blat, presaram floricele, petale pe deasupra si o lasam la congelator macar 2 ore.
Singurul dezavantaj al ei este ca se oxideaza destul de repede, asa ca se preteaza foarte bine pentru o masa festiva cu invitati.
Afla mai multe pe: www.amoraws.ro