Tarta cu mere caramelizate in miere este un desert care te cucereste imediat. Gustul te duce cu gandul la copilarie.
Ingrediente:
Aluat:
250 g faina
100 g unt moale
100 g zahar pudra
1 ou
1 varf de cutit sare
Umplutura:
mere (functie de marimea tavii)
zeama de lamaie
200 g miere
50 g unt
scortisoara pudra (optional, dupa gust)
Preparare:
Aluat:
Cerneti faina intr-un bol, adaugati oul, sarea, zaharul, untul moale si amestecati cu varful degetelor, doar cat sa se omogenizeze aluatul.
Umplutura:
Preancalziti cuptorul la 210 grade. Taiati in felii mai groase merele curatate de coaja si seminte. Stropiti-le imediat cu zeama de lamaie pentru a nu se oxida. Puneti mierea si untul in tava in care urmeaza sa pregatiti tarta si dati la cuptor sa se topeasca.
Scoateti forma, tapetati fundul tavii cu feliile de mar, asezate frumos unele langa altele, intr-un strat si dati din nou la cuptor pana ce incep sa se caramelizeze si sa se aureasca
Intre timp, intindeti aluatul in forma de cerc, cu diametrul putin mai mare decat al formei folosite, puneti-l peste merele presarate cu scortisoara (optional), pliati marginile spre interior si intepati-l cu furculita.
Dati din nou la cuptor, pentru inca 20- 25 min sau pana ce blatul este copt si frumos aurit.
Rasturnati-o pe un platou, imediat ce ati scos-o din cuptor.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro