Tartă cu mere. O variantă gustoasă și simplă!

retete de gustare

Tartă cu mere.

Tarta cu mere se poate prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!

Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tartă cu mere.

În plus, dacă veți ține cont și de sfaturile oferite, cu siguranță va ieși cea mai gustoasă tartă cu mere, preparata așa cum se cuvine.

 

Rețetă de Tartă cu mere

Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!

Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora

Citește și: Mini eclere cu lămâie și bezea. Un gust acrișor și dulce, în același timp!

Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]

Citește și: Când se pune nuca în mucenicii cu zeamă. Greșeala pe care o fac multe gospodine

Timp de preparare- o ora

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Timp total- 2 ore

Rețeta este pentru 4 persoane

tarta cu mere felii
Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]

Ingrediente

ingrediente pentru blat

tarta cu mere
Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]

ingrediente pentru umplutura

  • 150 g de făină
  • 100 g de zahăr
  • 100 ml de ulei
  • 100 ml de lapte
  • 1 kg și jumătate de mere
  • 3 ouă+ cele 3 albușuri rămase de la blat
  • 150 g de stafide, opțional
  • o linguriță și jumătate de scorțișoară
  • 3 lingurițe de zeamă de lămâie
  • zahăr pudră

Ingrediente pentru decor

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

  • zahăr pudră

Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!

retete pentru desert
Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]

Mod de preparare

  • In primul și în primul rând, tot ce trebuie să facem pentru această delicioasă rețetă este să ne ocupăm de prepararea aluatului pentru blat. Așadar, vom avea nevoie de un bol de dimensiuni mai mari în care vom adăuga gălbenușurile de ou și un praf de sare, după gust, ingrediente pe care le vom amesteca cu ajutorul unei furculițe pentru ca acestea să se încorporeze așa cum ne dorim. Imediat apoi, vom adăuga și lingurile de apă, dar și zahărul, ingrediente pe care le vom încorpora treptat. Nu în ultimul rând, vom adăuga și untul și vom amesteca astfel încât acesta să se încorporeze, iar mai apoi adăugăm și făina, treptat, timp în care vom continua să amestecăm continuu. La final, trebuie să obținem un aluat nisipos, care ulterior se va pune la frigider timp de aproximativ 30 de minute.
  • În acest interval de timp, ne vom ocupa și de prepararea umpluturii. Așadar, tot ce trebuie să facem este să aducem un bol de dimensiuni mai mari, în care să adăugăm pentru început ouăle și albușurile de ou rămase de la blat, alături de zahăr, pe care le vom amesteca foarte bine cu ajutorul unui tel. Mai apoi vom adăuga tot în acest bol și laptele, dar și uleiul, ingrediente care se vor amesteca tot cu ajutorul unui tel până când se vor omogeniza complet. Ulterior, adăugăm treptat și făina, timp în care continuăm să amestecăm, iar imediat apoi adăugăm și zeama de lămâie, dar și scorțișoara. Compoziția se omogenizează cât mai bine cu putință.

retete de prajituri de casa
Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]

  • Acum ne vom ocupa și de mere. Acestea trebuie să se curețe foarte bine de semințe, dar și de cotoare, pentru ca ulterior să le spălăm sub un jet rece de apă și să le tăiem în felii de dimensiuni potrivite.
  • Acum că toate ingredientele noastre sunt gata, tot ce trebuie să facem este să preparăm tarta noastră cu mere, pentru cuptor. Așadar, vom avea nevoie de o tavă rotundă, în care vom așeza hârtie de copt, pentru ca ulterior să întindem foaia noastră de aluat într-un strat de dimensiuni potrivite, urmând să-l așezăm în tava noastră și să îl presăm astfel încât să se așeze cât se poate de bine și pe margini. Ceea ce este în plus se va îndepărta cu un cuțit. În continuare, vom pune cu lingura un strat din compoziția de ouă, iar deasupra vom așeza câteva felii suprapuse de mere și stafide, opțional. Procesul se poate repeta adăugând un alt strat, până când toate ingredientele sunt terminate. Important este ca ultimul strat de deasupra să fie format din mere și stafide, nu din compoziția de ouă.

Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]

  • Tava se va introduce în cuptorul preîncălzit la o temperatură de 175°C, timp de aproximativ 50 de minute, verificând din când în când și trecând la final testul scobitorii. După acest interval de timp, vom scoate tava din cuptor, ulterior și tarta din tavă.
  • Rețeta de astăzi este gata de servit, imediat ce vom aștepta ca tarta noastră să se mai răcească iar deasupra vom presăra puțin zahăr pudră. Poftă bună!

Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.

Tartă cu mere.[Sursa foto: freepik]



Citește și:

Idei de coafuri simple pentru nuntă

Când să adaugi nuca la mucenicii cu zeamă: Secretul gospodinelor experimentate!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies