Aceasta reteta de tarta cu mere este absolut delicioasa! Nu ai cum sa ii rezisti si, cu siguranta, o vei prepara si a doua oara.
Ingrediente:
Pentru crusta:
450 gr faina alba
1/2 lingurita sare
12 linguri unt nesarat
40 ml lapte semidegresat
1 galbenus
Pentru umplutura:
cca 1 kg mere curatate si taiate marunt
1 lingurita extract de vanilie
100 gr faina alba
100 gr zahar granulat
75 gr zahar brun
1 lingurita jumatate scortisoara
1/4 lingurita nucsoara
Pentru topping:
1 albus
1 lingura jumatate zahar granulat
1/4 lingurita scortisoara
Pentru glazura:
230
2 linguri lapte
1/2 lingurita esenta de vanilie
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 170 de grade Celsius.
Crusta:
2. Pune faina si sarea intr-un robot de bucatarie.
3. Adauga untul taiat cubulete, laptele si galbenusul. Mixeaza bine.
4. Inveleste aluatul intr-o folie alimentara si baga-l in frigider.
Umplutura:
5.
6. Separat mixeaza faina cu zaharul granulat, zaharul brun, scortisoara si nucsoara.
7. Pune ingredientele uscate peste mere si amesteca bine, ca sa le acoperi.
"Asamblare":
8. Imparte crusta in doua, in mod egal.
9. Pune o parte pe masa infainata, trece cu sucitorul peste ea de cateva ori, dupa care pune-o intr-o tava negresata.
10. Acopera cu umplutura si cu a doua foaie de aluat (si ea intinsa cu sucitorul).
11. Ameseca ingredientele pentru glazura si toarna mixul peste tarta din tava.
12. Baga tava in cuptor pentru 50-60 de minute.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
Sursa: culinar.bzi.ro