Tarta cu ciocolata este desertul care va rasfata nu doar papilele gustative, ci toate simturile! Plin de consistenta si versatil, va puteti baza pe el in orice imprejurare, fie ca il pregatiti pentru invitati, fie pentru o masa de duminica in familie.
Daca sunteti in cautare de inspiratie pentru a prepara bunatati celor dragi si vreti sa-i surprindeti cum nu se poate mai placut, atunci aceasta reteta este exact ce aveti nevoie!
Timp de pregatire: 90 de minute
Dificultatea retetei: usoara
Numar portii: 12
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ingrediente:
Blat:
180g faina
000
100g unt nesarat, rece
1 galbenus ou
1 lingurita zahar tos
1 lingurita coaja de lamaie
2 lingurite lapte condensat Maresi
Crema de ciocolata (ganache)
350g de ciocolata neagra
230ml lapte condensat Maresi
1 lingurita esenta de rom
1 lingurita esenta de vanilie
Decor
50g fulgi de migdale
50g nuci
100g zahar ars in diverse forme
Mod de preparare:
Pregatiti toate ingredientele si lasati-le la temperatura camerei pentru aproximativ 15 minute, cu excepţia untului, care trebuie sa fie foarte rece.
Pregatirea blatului
Amestecati ingredientele pentru blat in robotul de bucatarie, pana obtineti o compozitie omogena. Rezultatul trebuie sa fie un aluat compact, neted si care nu se lipeste de maini. Apoi formati o bila din aluat, acoperiţi-o cu folie alimentara si lasati-o la frigider pentru 30 de minute.
Dupa cele 30 minute scoateti aluatul din frigider si impartiti-l in 12 bucati egale, pe care le presaţi cu sucitorul pana ce foaia de aluat ajunge la dimensiunea formei. Puneţi foaia de aluat in forma tapetata in prealabil cu unt şi presaţi-o bine pe margine. Se fac gauri pe fundul blatului cu varful unei furculite şi se acopera blatul cu hartie de copt.
Se introduce forma in cuptorul preincalzit timp de 15 minute la 180 grade C si se coace pentru 15 minute, dupa care se scoate hartia de copt. Se reintroduce la cuptor pentru inca 5 minute, pana cand blatul devine rumeniu.
Prepararea cremei de ciocolata (ganache)
Se marunţeşte ciocolata, apoi se pune intr-un bol incapator, rezistent la temperaturi mari. Se pune laptele condensat Maresi intr-o oala si se incalzeste pe aragaz. Lasati-o pe foc pana cand da in clocot o singura data. Imediat ce ati observat ca a ajuns la punctul de fierbere, stingeti flacara si luati oala de pe aragaz.
Se toarna laptele condensat Maresi peste ciocolata marunţita şi se amesteca incontinuu cu o lingura de lemn sau o spatula speciala pana ce ganache-ul va deveni omogen. Adaugati si esenta de rom si vanilie si amestecati pana la omogenizare. Lasati-o apoi la temperatura camerei pana la racire.
Decor
Se toarna in mini formele de blat crema de ciocolata preparata si se introduce in frigider peste noapte. Înainte de servire se adauga fulgi de migdale, nuci si ornamentul din zahar topit.
Aceasta reteta de Tarta cu ciocolata si Lapte Condensat Maresi ii apartine Gabrielei Simion de la Masterchef.
Pofta buna! Sa o savurati cu placere!