Aceasta reteta de tarta este delicioasa si se prepara rapid, din ingrediente putine.
Ingrediente:
- 5 oua
- 3 lg ulei
- 5 lg zahar
- 5 lg faina
- 2 gutui
- 150 g zahar
- 200 ml apa
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca spuma cu 2 lg zahar, iar albusurile cu restul. In spuma de galbenus adaugam 2 linguri de apa si 1/2 lingurita de praf de copt. Omogenizam si rasturnam peste albusuri, incorporand usor.
Adaugam uleiul si faina. Aluatul se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru 20 de min la foc potrivit.
Intre timp, feliile de gutuie reci se fierb pe jumatate in sirop de zahar cu estenta de vanilie.
Se scoate aluatul din cuptor si se aseaza feliile de gutuie fierte. Se unge din abundenta cu siropul ramas si se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
Sursa
Ingrediente:
- 5 oua
- 3 lg ulei
- 5 lg zahar
- 5 lg faina
- 2 gutui
- 150 g zahar
- 200 ml apa
- esenta de vanilie
Mod de preparare:
Albusurile se separa de galbenusuri.
Galbenusurile se freaca spuma cu 2 lg zahar, iar albusurile cu restul. In spuma de galbenus adaugam 2 linguri de apa si 1/2 lingurita de praf de copt. Omogenizam si rasturnam peste albusuri, incorporand usor.Adaugam uleiul si faina. Aluatul se pune intr-o forma tapetata cu hartie de copt si se baga la cuptor pentru 20 de min la foc potrivit.
Intre timp, feliile de gutuie reci se fierb pe jumatate in sirop de zahar cu estenta de vanilie.Se
scoate aluatul din cuptor si se aseaza feliile de gutuie fierte. Se unge din abundenta cu siropul ramas si se introduce din nou la cuptor pana se rumeneste frumos.
Sursa Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro