Aceasta tarta cu fructe de sezon se face raid si nu ai nevoie de foarte multe ingrediente.
Ingrediente:
– 1/2 kg piersici sau caise fara samburi
– 200 g unt
– 100 g zahar
– 300 g faina
– 1-2 plicuri de zahar vanilat
Ingrediente crema:
– 2 galbenusuri
– 60 g zahar farin
– 120 ml lapte
Se amesteca bine zaharul cu untul, la care se
adauga faina. Se obtine un aluat nisipos care se intinde pe o tava rotunda sau patrata unsa cu putin unt (sau ulei) si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza piersicile sau caisele taiate in felii subtiri cam de 1 cm, peste care se presara putin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Separat se pregateste o crema din cele 2 galbenusuri frecate cu zaharul farin, la care se adauga laptele.
Se fierbe pana se ingroasa aproape de consistenta smantanei, si se toarna peste fructe. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Sursa
Ingrediente:
– 1/2 kg piersici sau caise fara samburi
– 200 g unt
– 100 g zahar
– 300 g faina
– 1-2 plicuri de zahar vanilat
Ingrediente crema:
– 2 galbenusuri
– 60 g zahar farin
– 120 ml lapte
Se amesteca bine zaharul cu untul, la care se
adauga faina. Se obtine un aluat nisipos care se intinde pe o tava rotunda sau patrata unsa cu putin unt (sau ulei) si tapetata cu faina. Deasupra se aseaza piersicile sau caisele taiate in felii subtiri cam de 1 cm, peste care se presara putin zahar pudra amestecat cu zahar vanilat.
Separat se pregateste o crema din cele 2 galbenusuri frecate cu zaharul farin, la care se adauga laptele.
Se fierbe pana se ingroasa aproape de consistenta smantanei, si se toarna peste fructe. Se da la cuptor la foc mediu pana se rumeneste.
Sursa Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro