Aceasta reteta foloseste iaurt grecesc si este foarte gustoasa. Iata cum se prepara.
Ingrediente
Aluat
120 g unt
25 g cacao
30 g zahar
175 g faina alba
Umplutura
2 buc iaurt grecesc cu coacaze
2 oua separate
5 ml
10 g gelatina
120 g lapte
200 g ciocolata
Mod de preparare
Faina se amesteca cu cacaua si zaharul pudra, apoi se adauga untul si se framanta pana obtinem un aluat omogen. Aluatul se asaza intr-o tava si se da la cuptor cca. 10 minute.
Ciocolata se topeste in bain marie. Laptele se pune la foc mic, se adauga gelatina si se amesteca pana se dizolva. Se adauga ciocolata topita. Galbenusurile, zaharul si esenta de vanilie se omogenizeaza intr-un bol, apoi se adauga compozitiei de ciocolata, la urma se adauga si iaurtul si totul se omogenizeaza. Albusurile se bat spuma, apoi se incorporeaza in compozitia anterioara. Crema se pune in forma de tarta si se lasa la racit.
sursa
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro