Prajitura rasturnata cu mere si caramel este unul dintre deserturile nu doar delicios, ci si usor de preparat. Va prezentam reteta ideala pentru prajitura rasturnata cu mere si caramel.
Mod de preparare:
Se topeste untul la cuptorul cu microunde (sau in baie de aburi) si se amesteca cu zaharul. Se obtine o crema peste care adaugam cele doua oua. La final, se adauga faina si praful de copt si se amesteca.
Dupa prepararea aluatului se pun pe foc, intr-un vas cu fundul gros sau intr-o tigaie, cele sase linguri de zahar si se caramelizeaza.
Cat se caramelizeaza zaharul, taiem in cubulete cele trei mere, pe care le stropim cu zeama de lamaie sa nu se innegreasca. Se tapeteaza tava cu hartie de copt sau cu unt si faina. Se toarna, pe fundul tavii, caramelul si cubuletele de mere. Se adauga compozitia si se pune tava in cuptorul preincalzitla 200 de grade, timp de 30 de minute.