Aceste tarte te vor cuceri imediat. Sunt gustoase si foarte interesante ca gust.
Aluat: 140 gr unt rece (taiat cuburi), 2 lingurite zahar, 1/4 lingurita sare, 160 gr faina (ingrediente pentru 9 tarte, forme de diametru 10 cm)
Umplutura: 260 gr branza de capra (rulou sau crema), 20 gr unt, 50 gr spanac proaspat, 1 ceapa rosie (taiata fasii), 300 gr capsuni
Reductie de otet balsamic: 120 ml otet balsamic, 2 linguri zahar
a foc mediu, se amesteca otetul cu zaharul si se lasa pe foc cam 12 minute.
Trebuie sa ajunga la o consistenta de sirop gros, cand se raceste.
In timp ce otetul se transforma in sirop, se pregateste aluatul. Se amesteca faina cu zaharul si sarea, dupa care se incorporeaza 120 grame de unt in faina, fie cu degetele, fie cu robotul de bucatarie, pana capata un aspect nisipos. Se adauga 2 linguri de apa si se framanta pana se formeaza o bila.
Se presara faina pe o suprafata curata si se intinde aluatul cat mai subtire. Se decupeaza cercuri cu paharul sau forma de biscuiti. Eu am mai intins si fiecare cerc, ca sa fie cat mai subtire. Se tapeteaza formele cu unt, se acopera cu aluat si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se dau la cuptor 15 – 20 minute, la 180 de grade.
La foc mic, se soteaza ceapa in unt, cam 7 minute, pana se inmoaie si capata o culoare de caramel.
Se adauga spanacul si se lasa pe foc inca 3 minute.
De indata ce s-au racit tartele, se acopera cu un strat de branza, urmat de ceapa si spanac si feliute de capsuni dulci. Se stropeste cu reductia de otet balsamic.
Sursa
Aluat: 140 gr unt rece (taiat cuburi), 2 lingurite zahar, 1/4 lingurita sare, 160 gr faina (ingrediente pentru 9 tarte, forme de diametru 10 cm)
Umplutura: 260 gr branza de capra (rulou sau crema), 20 gr unt, 50
gr spanac proaspat, 1 ceapa rosie (taiata fasii), 300 gr capsuni
Reductie de otet balsamic: 120 ml otet balsamic, 2 linguri zahar
La foc mediu, se amesteca otetul cu zaharul si se lasa pe foc cam 12 minute. Trebuie sa ajunga la o consistenta de sirop gros, cand se raceste.
In timp ce otetul se transforma in sirop, se pregateste aluatul.
Se amesteca faina cu zaharul si sarea, dupa care se incorporeaza 120 grame de unt in faina, fie cu degetele, fie cu robotul de bucatarie, pana capata un aspect nisipos. Se adauga 2 linguri de apa si se framanta pana se formeaza o bila. Se presara faina pe o suprafata curata si se intinde aluatul cat mai subtire. Se decupeaza cercuri cu paharul sau forma de biscuiti. Eu am mai intins si fiecare cerc, ca sa fie cat mai subtire.
Se tapeteaza formele cu unt, se acopera cu aluat si se inteapa cu o furculita pe toata suprafata. Se dau la cuptor 15 – 20 minute, la 180 de grade.
La foc mic, se soteaza ceapa in unt, cam 7 minute, pana se inmoaie si capata o culoare de caramel. Se adauga spanacul si se lasa pe foc inca 3 minute.
De indata ce s-au racit tartele, se acopera cu un strat de branza, urmat de ceapa si spanac si feliute de capsuni dulci.
Se stropeste cu reductia de otet balsamic.
Sursa Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro