Tartele cu mere și frișcă se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tarte cu mere și frișcă.
Rețetă de Tarte cu mere și frișcă
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 6 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Citește și: Ruladă cu mușchi de porc umplut cu ciuperci. Alege să îți surprinzi invitații de sărbători!
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Timp de preparare - o ora
Timp total - 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Ingrediente
- 2 căni de făină
- 3 linguri de zahăr pudră
- O jumătate de linguriță de sare
- O cană de unt, în bucăți mici
- 3 linguri de apă rece
- 2 căni de frișcă lichidă
- 3 linguri de zahăr granulat
- O esență de vanilie
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
- 6 mere
- 3 linguri de zeama de lămâie
- 3 linguri de zahar
- 1 linguriță si jumătate de scorțișoară măcinată
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate.
Mod de preparare
- Combinați făina, zahărul pudră și sarea într-un bol mare. Adăugați bucățile de unt și mărunți-le în amestecul de făină cu vârful degetelor sau cu un mixer sau robot de bucătărie până când amestecul devine sfărâmicios. Până când aluatul se adună într-o minge, adăugați treptat apă folosind o furculiță pentru a amesteca. Formați mini-tarte în forme speciale pentru tarte sau într-o tavă pentru tarte după ce împărțiți aluatul în bucăți egale.
- Înfigeți pereții și partea de jos a tartei cu o furculiță. Apoi, puneți tava la rece în frigider timp de 20 de minute. Asigurați-vă că, cuptorul este încălzit la 180 de grade Celsius. Pune tartele în cuptorul preîncălzit timp de 15 minute sau până când crusta devine aurie și crocantă.
- După acest interval de timp, scoateți-le din cuptor și lăsați-le complet să se răcească.
- Acum pregătim si frișca pentru decor. Utilizați un bol mare pentru a bate frișca lichidă, zahărul granulat și esența de vanilie până când amestecul devine moale, si are textura de frișcă.
- In cele din urma, pregătim si umplutura tartelor, de mere caramelizate. Se spală merele, se decojesc, se scot sâmburii și se taie în cubulețe. Se pun într-o oală, se adaugă zeama de lămâie, zaharul și scorțișoara și se pun la foc mic, amestecând din când în când, până când apa din ele se evaporă. Apoi sunt scoase de pe foc și lăsate să se răcească.
- Pentru a asambla desertul, tot ce trebuie sa faceți este sa puneți bucățile de mere caramelizate în tartele răcite și acoperă-le cu crema de frișcă bătută. Serviți tartele imediat sau țineți-le în frigider timp de câteva ore înainte de a le servi, in funcție de propriile preferințe, pentru ca rețeta de astăzi este gata!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.