Tartele cu prune și bezea se pot prepara rapid, în doar câțiva pași. Încercați această rețetă simplă!
Urmând pașii de mai jos veți putea prepara o rețetă perfectă de tarte cu prune și bezea.
Rețetă de Tarte cu prune și bezea
Rețeta delicioasă, absolut minunata, se prepară în doar 5 pași simpli!
Timpul de pregătire pentru această rețetă este de o ora
Timp de preparare – o ora
Timp total – 2 ore
Rețeta este pentru 4 persoane
Citește și: Prăjitură felie de lapte. Extrem de gustoasă!
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Citește și: Plăcintă de cartofi cu prosciutto și parmezan! Rețeta Gabrielei Cristea pentru un mic-dejun mai sofisticat
Ingrediente
pentru aluat
- 300 g faina
- 300 g unt
- 200 g zahar pudra
- 7 linguri apa
- 2 oua
pentru umplutura
- 1 kg prune
- 2 linguri zahar
- 1 praf ghimbir
- 1 praf scorțișoară
pentru bezea
- 2 albușuri de ou
- 200 g zahar pudra
- 1 linguriță zeama lămâie
- 1 praf sare
Înainte de a începe prepararea acestuia, trebuie să menționăm că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 4 persoane, motiv pentru care, dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, este nevoie să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate. Acum haideți să trecem la treabă!
Mod de preparare
- Într-un bol, combinați făina, sarea, margarina, la temperatura camerei, ouăle și apa.
- Se frământă pentru a obține un aluat sfărâmicios, dar omogen. Pune aluatul în folie alimentară și dă-l la frigider pentru cel puțin 3 ore. Împărțiți aluatul în 6 părți egale. Pudrați suprafața de lucru cu făină și întindeți aluatul într-o bilă. Așezăm foaia de aluat sub formă de prăjitură, unsă cu unt sau margarină și presăm strâns marginile. Scoateți orice aluat care se revarsă din formă. Apoi faceți găuri pe toată suprafața cu o furculiță pentru a preveni dilatarea în timpul coacerii. Puneți-le în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lăsați până se rumenesc ușor.
- Spălați prunele, curățați-le și tăiați-le cubulețe. Se adaugă într-un bol cu zahărul, scorțișoara și ghimbirul. Aveți grijă să nu adăugați mai mult de 2 linguri de zahăr. Umplutura trebuie să fie ușor dulce, pentru a crea un contrast plăcut cu bezeaua dulce. Se pune pe foc până ajunge la consistenta unui sos gros. Turnați umplutură fierbinte în coajă de tarta.
- Batem albușurile spumă cu un praf de sare și zeamă de lămâie, apoi adăugăm zahărul puțin câte puțin pentru a face o bezea lucioasă. Puneți bezeaua într-un bol și faceți mici gauri pe toată suprafața prăjiturii. Folosește un pistol cu gaz pentru a face bezeaua într-o formă arsă. Dacă nu aveți pistol cu gaz, coaceți bezeaua la cuptor până se rumenește.
- Dați la frigider cel puțin 30 de minute înainte de servire. După acest interval de timp, se scoate desertul din frigider, iar rețeta de astăzi este gata de servit. Pofta buna!
Te invităm şi mâine, pe kfetele.ro, pentru a descoperi și mai multe rețete noi și delicioase, dar și câteva sfaturi care te pot ajuta în prepararea lor.