Tatuajele favorizeaza cancerul. Vezi cele mai periculoase culori

Tatuajele favorizeaza cancerul. Vezi cele mai periculoase culori
Tatuajele favorizeaza cancerul. Vezi cele mai periculoase culori

Tatuajele pot duce la aparitia unor boli de piele si chiar la cancer, unele culori fiind mai periculoase decat altele, avertizeaza oamenii de stiinta.

Conform cercetarii realizate de European Chemicals Agency, tatuajele pot da alergii, din cauza substantelor ce intra în compozitia cernelurilor, dar se poate ajunge chiar la mutatii sau cancer, informeaza The Independent.

În compozitia acestor cerneluri este folosita materie prima ieftina, utilizata mai ales în industrie. „Aceste substante nu au fost testate niciodata pentru injectarea sub piele", a dezvaluit Peter Laux de la Institutul Federal pentru Evaluarea Riscurilor din Germania.

„Pur si simplu nu au fost facute pentru asta", explica Laux.

Cercetarea a aratat ca cernelurile rosii, albastre si verzi pot duce la aparitia granuloamelor (mica tumoare inflamatorie cronica, de forma nodulara, circumscrisa, de dimensiuni reduse, aparuta în urma acumularii unui numar variat de celule fagocite mari, conform definitiei din DEX). În plus, cerneala rosie, care este si cea mai periculoasa, este asociata cu dermatita, din cauza continutului de sulfura de mercur.

„Substantele folosite pentru crearea tatuajelor de durata si de mare contrast au fost dezvoltate pentru imprimante si masini", spune si Wolfgang Baumler, profesor la departamentul de dermatologie de la Universitatea din Regensburg.

Culorile folosite în cerneala pentru tatuaje trebuie sa fie absolut insolubile în apa, deoarece numai în acest fel ele nu prezinta un risc pentru sanatate.

Tot Baumler avertizeaza ca doar doua treimi din cerneala utilizata pentru tatuaje ramane în piele, cealalta treime raspandindu-se în corp.
„Ea migreaza în sange, ganglioni limfatici, organe interne si nimeni nu stie unde sau ce se întampla cu ea", explica profesorul.

Un studiu efectuat de Jorgen Serup, profesor de dermatologie la Spitalul Universitar din Copenhaga, arata ca 13 din cele mai folosite 21 de cerneluri din Europa contin substante cancerigene.

sursa:e-azi.ro

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro



Citește și:

Sindromul de vezică dureroasă: cauze, simptome, tratament

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies