Atunci cand te ingrasi, nu poti identifica intotdeauna cauza exacta, iar unele explicatii care incearca sa faca lumina in complexul fenomen al ingrasarii te pot lasa cu gura cascata.
Pleci de la premisele urmatoare in ceea ce priveste dieta ta:
• Consumi, in mod regulat, fructe si legume, precum si cereale integrale.
• Nu neglijezi activitatea fizica.
• Ai grija sa iti controlezii portiile de mancare.
… si cu toate acestea nu reusesti sa slabesti.
Cum poti scapa de acele kilograme rebele, care nu iti dau pace sub nicio forma? Incearca sa raspunzi la aceasta intrebare, aratandu-ti cativa sabotori neasteptati care iti pun in pericol silueta si orice tentativa de slabire.
Somnul nu se numara printre prioritatile tale- daca ai obiceiul sa dormi doar cateva ore pe noapte, pe motiv ca ai mult de lucru acasa sau la birou si incerci sa compensezi prin cateva cafele concentrate a doua zi dimineata, afla ca ai gasit cheia succesului pentru a-ti impiedica organismul sa arda din grasimi. Numeroase studii au evidentiat faptul ca o lipsa de somn constanta (mai putin de 7-8 ore pe noapte) are o actiune nociva asupra hormonilor care regleaza apetitul, ceea ce se manifesta printr-o incetinire activa a metabolismului.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro
Ai un ritm de viata agitat- sub actiunea stresului, organismul tau secreta, in cantitati mult mai mari, un hormon numit cortizol, ceea ce face ca zaharurile depozitate in ficat si in muschi sa fie eliberate in fluxul sangvin.
Organismul intra in stare de alerta, isi incetineste metabolismul si incepe sa isi faca rezerve, cu scopul de a se apara. Iar aceste rezerve se depoziteaza sub forma de grasime. Nu numai atat, excesul de cortizol din sange concentreaza grasimea preponderent in jurul taliei, la nivelul abdomenului. Stim ca nu este usor, insa incearca sa reduci din stresul zilnic. Uneori ajuta si mici exercitii de respiratie profunda, iar cei mai aventurosi pot incerca diverse tehnici yoga. Evita sa stai non stop in fata calculatorului. Mici pauza la aer curat pot face minuni.Carnea pe care o consumi este plina de hormoni- se pare ca totusi carnea nu se rezuma doar la binecunoscutele proteine. Atunci cand consumi carne, in mod involuntar, ingerezi si hormonii cu care au fost hranite animalele, hormoni meniti sa induca o crestere in greutate artificiala si evident mult mai rapida.
Eviti produsele bio/eco pe motiv ca sunt foarte scumpe- intr-adevar, categoriile de produse bio/eco sunt mai scumpe fata de cele obisnuite, insa, sunt o alegere evidenta daca stai sa te gandesti la pesticidele folosite in cazul produselor non-bio si care, patrunzand in organismul tau, interfereaza cu hormonii si genele tale, ceea ce
Nu stai sa te gandesti la ceea ce mananci de fapt- de multe ori, te trezesti cumparand mancare ambalata in diverse forme. Cele mai nocive ambalaje sunt cele din plastic bogate in bisfenol de tip A. In cadrul unor teste de laborator, cercetatorii le-au dat unor soareci o cantitate din acest compus ce imita estrogenul, dizolvat intr-un fluid neutru, precum uleiul de porumb. Dupa un timp, soarecii au fost examinati, observandu-se ca aveau o concentratie mare de bisfenol in sange, explicata prin faptul ca substanta nociva nu a putut fi dizolvata in intregime de catre ficat si a trecut in sange.
Suferi de o alergie alimentara despre care nu stii- inrosirea pielii si problemele digestive cronice pot fi semnele unei alergii alimentare. In acelasi timp, ingrasarea sau, din contra, pierderea in greutatea pot fi la fel de bine simptomele unei alergii alimentare. Afland la ce esti sensibila, vei evita balonarile si retentia de apa responsabila de acumularea kilogramelor. Un test simplu de alergie te poate scapa de numeroase batai de cap!
Bei bauturi light- stii pe cineva care a slabit dupa ce a baut sucuri light? Desi aceste bauturi carbogazoase nu contin practic nicio calorie, nici nu iti sunt de ajutor. Numeroase studii au aratat ca persoanele care consuma, in mod regulat, sucuri light sunt supuse unui risc mai mare de a deveni obeze. Cercetatorii sunt de parerea ca atunci cand consumi ceva dulce, fara sa capeti si caloriile care sunt inerente gustului dulce, esti impinsa, inconstient, sa cauti aceste calorii „neconsumate”. Si cu totii stim ca nu sunt de gasit tocmai in mere si castraveti. Incearca pe cat posibil sa bei apa si sa iti potolesti pofta de dulce cu fructe.
Sursa: www.dcnews.ro