Daca te-ai saturat de aceleasi si aceleasi retete pe care le pregatesti si le devorezi mereu, uite o provocare.
Iti sarim in ajutor cu un preparat "altfel", o lasagna cum nu stiu sa pregateasca multi. L-am "furat" de pe blogul lui Alex Cirtu, fostul concurent de la MasterChef.
INGREDIENTE:
Piept pui – 4 buc
Rosii – 4 buc
Ceapa – 1 buc
Spanac – o legatura
Telemea vaca – 1 buc
Oua- 2 buc
Ciuperci Champignon – 4 buc
Morcovi- 1 buc
Usturoi- 3 catei
Oregano – 1 lingurita
Cimbru – 1/2 lingurita
Foi de lasagna Barilla
Sare, piper dupa gust
Pentru
Lapte – 500 ml
Unt – 50 g
Faina – 30 g
Pentru supa crema de legume
1 morcov
1 pastarnac
1 telina
putin spanac
1 dovlecel
2 cepe
sare dupa gust
MOD DE PREPARARE:
Pentru ca preparatele sunt mult mai gustoase atunci cand le pregatim in supe creme sau stock-uri de vita, pui, legume etc am decis sa fac o supa foarte simpla din legumele pe care vi le-am enumerat in rubrica cu pricina.
Le-am fiert si apoi le-am pasat cu blenderul. Adaugam cateva polonice din zeama in care a fiert si sare dupa gust. Foarte simplu, nu? O lasam sa se raceasca. Acesta-i primul sos. Sunt 3 la numar.
Morcovul il taiem feliute subtiri si il prajim in tigaie cu putin cimbru si sare.
Ceapa o taiem cuburi.
Pieptul de pui il taiem feliute si-l tragem la tigaie cu ceapa, sare, piper, cimbru. Il scoatem pe niste servetele sa mai absoarba din ulei.
Rosiile le decojim, le taiem cuburi si le tragem la tigaie cu oregano, sare, piper si usturoi. Le lasam sa scada. Nu ne dorim un sos apos. Acesta-i al doilea sos.
Punem faina intr-o cana, iar laptele il turnam peste putin cate putin, amestecand constant si avand grija sa nu faca acele cocoloase neplacute. Il punem pe foc la foc mic si amestecam intruna. Untul il topim si il incorporam si pe acesta. Amestecam pana ce sosul se incheaga si are o consistenta asemanatoare mierei de albine (chiar un picut mai lichida – va spun asta ca sa aveti idee). Acesta-i sosul Bechamel, al treilea sos.
Urmeaza montajul: ungeti bine o tava de cuptor cu ulei si puneti primul strat de foi de lasagna in ea, fara sa le fierbeti in prealabil.
Peste acestea veti veni cu 2-3 polonice de supa creme sa le acoperiti studenteste asa, nu in totalitate.
Asezam feliutele de morcov frumos una langa alta peste. Nu le puneti pe toate.
Peste morcovi venim cu o parte din ciuperci taiate rondele peste care punem sare si piper.
Spanacul proaspat il tocam si il punem si pe-acesta deasupra. Adaugam puiul peste, o parte din sosul de rosii si o parte din sosul Bechamel, si 1/2 din cubul de telemea de vaca data pe razatoare.
Adaugam al doilea strat de foi de lasagna si repetam procedura.
Punem un ultim strat de foi de lasagna (intotdeauna imi place sa fac cu 3 straturi – e mai finut si e si mai ieftin) si le acoperim tot asa studenteste cu supa de legume. Punem sare pe deasupra si o introducem in cuptorul pe care l-am incins in prealabil, la 180 ᵒ C. O lasam acolo cumintica timp de 20 de min.
Dupa ce-am scos-o din cuptor si observam ca este gata, o lasam sa se raceasca si apoi o puteti servi linistiti.
sursa: amretete.ro
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro