Daca adori sa mananci paste si silueta ta nu asimileaza deloc acesti carbohidrati, avem pentru tine 3 toppinguri diferite si delicioase.
1. Sparanghel, mozzarella si prosciutto. Taie cat mai scurt sparanghelul si gateste-l la abur sau soteaza-l in tigaie pana cand se inmoaie (ar trebui sa fie gata in 3 minute). Taie mozzarella si prosciutto in bucati mici. Scurge pastele si pastreaza putin din apa in care au fiert. Amesteca toate ingredientele la un loc, impreuna cu putina apa de la paste. Adauga putin ulei de masline, sare si piper (sau orice condiment iti place tie) si serveste cat inca e cald.
2. Rosii, masline si capere. Poti face reteta aceasta cu sos de rosii din comert pe care il amesteci cu maslinele taiate marunt si capere. Daca nu, iti poti face singura sosul din rosii de la piata: pune ulei de masline intr-o tigaie, putin usturoi tocat marunt, lasa putin pe foc si apoi adauga rosiile fara coaja, maslinele si capere. Lasa la gatit si apoi amesteca sosul cu pastele.
3. Ulei de masline, zeama de lamaie si parmezan. Amesteca aceste trei ingrediente intr-un vas mare. Masurile sunt cat iti doresti tu, in functie de gustul tau, dar iti recomandam ca la 450 de grame de paste sa pui 150 ml de ulei de masline, sucul a 3 lamai si 85 grame de parmezan. Scurge pastele pastrand putina apa de la fiert si apoi amesteca totul in bol. Condimenteaza dupa cum iti doresti tu. Pofta buna!
Sursa: today.com
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro