Te ingrasi si nu stii de ce? Uite care sunt cele mai ciudate motive

Te ingrasi si nu stii de ce? Uite care sunt cele mai ciudate motive
Te ingrasi si nu stii de ce? Uite care sunt cele mai ciudate motive

Frustrarea pe care o ai atunci cand urci pe cantar si observi ca te-ai ingrasat este de inteles. Dar stiai ca greutatea ta poate creste si din cauza dezechilibrelor hormonale, deficientei de vitamine sau medicamentelor prescrise gresit?

" Multe persoane cred ca iau multe alegeri corecte cand, de fapt, vinovat este organismul nostru care reactioneaza la factori pe care noi nu ii putem controla. Indiferent ca este o problema hormonala sau de medicatie, prea des dam vina pe individ cand exista multi factori care justifica ajutorul unui medic", spune Dr. Robert J. Hedaya, profesor de psihiatrie la Georgetown University Medical Center.

Iata sapte motive care ar putea explica de ce te ingrasi fara sa mananci mai mult ca de obicei:

1.

Esti deprimata

Multe medicamente antidepresive cauzeaza cresterea in greutate. Deci, daca esti deprimata si iei pastile pentru a te trata, te poti astepta sa acumulezi cateva kilograme. Daca nu iei pastile, trebuie sa stii ca sunt dovezi ca exista o legatura dintre sentimentul de depresie si procesul de ingrasare.

" Daca vad pacienti care iau antidepresive si care i-ar putea face sa se ingrase, incerc sa le schimb medicatia.

", spune Dr. Dominique Fradin-Read, asistent la Loma Linda School of Medicine in California.

Daca medicamentele nu sunt vinovate pentru kilogramele acumulate, incearca sa vorbesti cu prietenii sau sa participi la intalniri ale persoanelor care se confrunta cu aceleasi probleme.

2. Iei pastilele gresite

Exista o lista intreaga de medicamente care te pot face sa te ingrasi. Daca iei anticonceptionale, hormoni, steroizi, pastile de inima si tensiune, medicamente anti-spasm, medicamente pentru cancerul la san, medicamente pentru reumatism si chiar medicamente pentru durerile de cap, s-ar putea sa observi ca

te ingrasi.

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

Daca suspectezi ca acumulezi kilograme din cauza pastilelor pe care le iei, vorbeste cu doctorul tau si incearca sa le schimbi.

3. Ai un metabolism lent

Problemele digestive ar putea fi vinovate pentru cresterea ta in greutate." In mod ideal, atunci cand mananci, trebuie sa si elimini.

Dar o data sau de doua ori pe zi este normal.
", spune Dr.Hedaya. Daca ti se intampla mai des sau mai rar, s-ar putea ca deshidratarea, medicamentele, lipsa de fibre din alimentatie sau flora intestinala sa fie de vina.

Daca esti doar constipata, incearca sa iei probiotice care sa-ti ajute sistemul digestiv. Bea multa apa si mananca mai multe fibre.

4. Corpul tau are nevoie de anumiti nutrienti

Daca ai un nivel scazut de vitamina D, magneziu si fier, sistemul tau imunitar are de suferit si iti poate afecta metabolismul.

" Atunci vei incerca sa compensezi lipsa de energie cu cafea, dulciuri sau carbohidrati simpli", spune Hedaya.

Pentru a evita acest lucru, incearca sa mananci mai multa carne rosie si spanac pentru a creste nivelul de fier. Adauga nuci sau migdale pentru magneziu si bea lapte pentru vitamina D.

5. Imbatranesti

Citește și: Ce decizie au luat Culiță Sterp și Daniela Iliescu după ce s-au cununat! Artistul a făcut marele anunț: „În curând...”- kanald.ro

Citește și: De ce s-a spânzurat Iasmina la 14 ani. Vărul fetei a dezvăluit: "A fost pedepsită". Condusă pe ultimul drum cu melodii de jale- stirilekanald.ro

Acesta

este un element care nu poate fi modificat." De foarte multe ori imi aud pacientii ca metabolismul a incetinit. Si este adevarat. Nu mai ardem asa multe calorii la 40 sau 50 de ani ca la 20 de ani. Asa ca trebuie sa facem mai mult sport si sa mancam mai putine calorii", spune Fradin-Read.

6. Ai fasciita plantara

" Mai multe boli ale muschilor si oaselor, inclusiv fasciita plantara, osteoartrita sau durerea de sold pot duce la crestere neintentionata in greutate.

Fasciita plantara te poate forta sa reduci din activitate", spune Dr.Donald Bohay, membru al American Orthopaedic Foot& Ankle Society.

Pentru a preveni acumularea kilogramelor, modifica-ti programul de exercitii si introdu mersul pe bicicleta si inotul in program. Poti consulta si un specialist care iti va da cele mai bune sfaturi.

7. Ai sindromul Cushing

Cresterea in greutate combinata cu tensiune ridicata, osteoporoza si schimbari ale pielii ar putea fi un semn ca organismul tau nu mai proceseaza nutrientii asa cum ar trebui din cauza unei tumori aflate pe glandele tale suprarenale. Acest sinfrom afecteaza anual unul din 15 milioane de adulti.

Daca suspectezi ca acumulezi kilograme din alte cauze decat obiceiurile proaste alimentare, medicamente sau lipsa sportului, trebuie sa iti faci cateva analize de sange si urina pentru a vedea care este nivelul cortizolului din sange.



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies