Te poți îmbolnăvi de cancer din cauza unui obicei extrem de banal. Ce să nu mai faci NICIODATĂ!

Te poți îmbolnăvi de cancer din cauza unui obicei extrem de banal. Ce să nu mai faci NICIODATĂ!
Te poți îmbolnăvi de cancer din cauza unui obicei extrem de banal. Ce să nu mai faci NICIODATĂ!

Te poți îmbolnăvi de cancer din cauza unui obicei extrem de banal. Ce să nu mai faci NICIODATĂ!

Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. O cercetare publicată International Journal of Cancer arată însă că un astfel de obicei este riscant.

Băuturile foarte fierbinţi cresc cu 90% riscul de a dezvolta cancer esofagian, sugerează un studiu realizat în rândul a 50.000 de persoane. 

Potrivit experţilor, consumul zilnic a 700 mililitri de ceai la o temperatură de 60°Celsius sau mai ridicată a fost „asociat în mod constant“ cu o creştere în proporţie de 90% a riscului de a dezvolta boala, în comparaţie cu persoanele care

au consumat băuturi la temperaturi mai scăzute, potrivit unei cercetări apărute în International Journal of Cancer.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Citeste si: Horoscop joi, 5 septembrie! Astrele de joacă cu două zodii! De la zâmbete la lacrimi în doar câteva clipe!

Citeste si: Cazul Caracal. O singură imagine dă tot peste cap. Fotografia BOMBĂ cu Alexandra și Luiza

Studiul a analizat obiceiurile de a bea a 50.045 de persoane cu vârste cuprinse între 40 şi 75 de ani care locuiau în nord-estul Iranului. În perioada realizării studiului, din 2004 până în 2017, au fost identificate 317 noi cazuri de cancer esofagian.

„Multe persoane se bucură să bea ceai, cafea sau alte băuturi fierbinţi. Însă, potrivit studiului nostru, consumul de ceai foarte fierbinte poate creşte riscul apariţiei cancerului de esofag şi, prin urmare, este recomandabil să se aştepte până când băuturile se răcesc înainte de a le bea“, a declarat principalul autor al studiului, medicul Farhad

Islami, de la Societatea Americană pentru Cancer.

 

 

 



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies