Lupta impotriva celulitei poate fi o placere si putem profita de resursele naturii.
Cine ar rezista unui masaj sau al unei bai cu uleiuri esentiale, daca in plus ne ajuta si la obtinerea obiectivului nostru?
De multe ori, a urma o dieta sanatoasa si echilibrata si a o combina si cu miscarea fizica nu este suficient pentru a lupta impotriva aspectului pielii de “coaja de portocala”. Nu, nu vei gasi niciodata o “reteta” miraculoasa, dar poti incerca cateva remedii care, in afara de faptul ca iti vor ameliora starea pielii, vor contribui la instalarea unei stari de sanatate bune si la cresterea increderii in propria persoana.
Cheia? Alimentatia corecta, dar si abilitatea de a savura o masa copioasa. Baile si masajele relaxante, dar si exercitiile fizice sau iesirile in aer liber. Cel mai important? “Farmacia” pe care natura ne-o pune la dispozitie de mii de ani! Iata, deci, care sunt pasii pe care sa-i urmezi atunci cand vrei sa scapi de celulita!
Misca-te mai mult si mai bine, lipsa sportului favorizeaza celulita!
Lipsa activitatii musculare are asupra organismului doua consecinte importante.
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Pentru a-si desfasura toate functiile in mod adecvat, organismul trebuie sa efectueze miscari care sa actioneze corect asupra sistemului circulator, prin exercitii viguroase care sa faca muschii sa lucreze si sa-i mentina elastici.
Astfel, lipsa unor exercitii fizice adecvate si constante poate avea repercursiuni grave asupra organismului, facilitand aparitia si dezvoltarea celulitei.
Grupe de alimente necesare unei diete sanatoase:
Cereale si amidon- Carbohidratii constituie principala sursa de energie a organismului nostru. Acum datorita preocuparii de a avea un corp de nota 10, acest grup de alimente tinde sa fie mai redus decat ar fi necesar, crescand consumul de proteine de origine animala. Aceasta schimbare aduce mai multe riscuri pentru sanatatea noastra, cum ar fi o crestere a colesterolului “rau”, printre altele.
Cereale
Orezul este acel tip de cereale care se consuma in cea mai mare cantitate, formand baza dietei a mai mult de jumatate din populatia globului. Exista diferite varietati, in functie de cliba si calitatea solului cultivat. Dintre toate proprietatile lui, cea mai importanta este cea digestiva, ceea ce face orezul sa fie potrivit pentru toate varstele.
Ovazul este un aliment hranitor si energic, care produce forta si vitalitate.
Stimuleaza functionarea glandei tiroide si mareste rezistenta la frig. Este foarte bogat in vitamine (mai ales B), minerale (de exemplu zinc), fibre si grasimi bune pentru sanatate, ceea ce face ca acest tip de cereala sa fie recomandat in dietele de control al greutatii. O varianta buna si sanatoasa este micul dejun alcatuit din fructe proaspete, fulgi de ovaz (2-3 lingurite rase), lapte degresat, chefir, iaurt sau o bautura din ovaz sau orez. Este un tip de cereala foarte versatila, din care se pot face creme delicioase de legume.Citeste continuarea pe: www.csid.ro