Te ustura pielea? Vezi ce activitati de vara duc la aparitia arsurilor solare!

Te ustura pielea? Vezi ce activitati de vara duc la aparitia arsurilor solare!
Te ustura pielea? Vezi ce activitati de vara duc la aparitia arsurilor solare!

Cod rosu, UV, alerta, pericol de arsuri solare, plaja, bumbac, umbrela, soare, apa, SPF, lotiuni, esarfa, palarie, UVB, antialergice, UVA, ochelari de soare, nisip, vant, farmacie, apa plata, fructe, camasa cu maneca lunga, matase, in – toate acestea sunt cunoscute si asociate cu baile de soare. Si totusi…

Nu doar cand stam exagerat de mult timp de plaja riscam sa ne ardem pielea la propriu. Exista mult mai multe situatii si circumstante in care desi nu ne-am astepta la sfarsitul zilei pielea noastra sufera din cauza impactului cu razele ultraviolete. Evident, cu cat suntem mai imbracati, cu atat riscul arsurilor solare este mai mic.

Activitati de vara care predispun la arsuri solare

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Pe primul loc in topul situatiilor capcana se situeaza zilele cu nori, atunci

cand este atat de placut sa stai pe plaja si chiar sa dormi... Ultravioletele trec prin stratul de nori si sunt reflectate de catre apa si nisip. Regula de aur: crema cu SPF trebuie aplicata indiferent de intensitatea soarelui, cu regularitate si de fiecare data cand iesim din apa.

La munte este nevoie de creme cu SPF in orice sezon. Surprizele apar, mai ales iarna la schi, cand cei care nu le aplica se trezesc cu fata arsa de soare.
Zapada reflecta la randul ei razele solare, atentie deci!

Atunci cand gradinarim, nu ne asteptam de obicei sa fim arsi de soare. Gresit! Chiar daca este cald si efortul depus mare, nu depasiti ora 11.00 cu treaba in gradina. Ideal ar fi sa incepeti la ora 06.00 dimineata si sa mai continuati dupa ora 17.00.

Atunci cand ne plimbam prin parc sau alergam sa nu uitam de aplicarea cremei cu protectie solara.
In functie de cat preconizam ca vom transpira si de numarul orelor pe care le vom petrece in soare este bine sa reaplicam lotiunea cu SPF.

Atunci cand jucam baschet, volei, tenis de obicei ne concentram asupra modului in care vom face fata provocarilor de pe teren, insa soarele nu iarta. Alegeti produse cu textura light, nelipicioasa.

Desi numarul cazurilor de cancer de piele este in crestere in toata lumea, desi informatiile despre protectia solara circula cu viteza maxima in acest sezon, an de an se gasesc doamne si domnisoare care vor sa incerce virtutile uleiului de

masline pe post de lotiune ce accelereaza bronzul.

Nimic mai gresit, nimic mai periculos pentru piele! Cel putin 2 saptamani dureaza pana cand arsurile vor fi vindecate. Apelati doar la produse cu SPF fabricate in bune conditii si care indeplinesc criteriile de calitate standard.

Iata la ce trebuie sa fii atenta atunci cand cumperi produse cu protectie solara

Nu uitati, aplicati cu generozitate crema SPF cu 30 de minute inainte de expunerea la soare.

Asigurati-va ca nu va lipseste o palarie din bumbac sau din paie si ca nu adormiti pe plaja.
Citeste continuarea pe: www.csid.ro



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

Actrita din „Tablou de familie” traieste pe picior mare! Cat plateste chiria lunara Gökçe Bahadır, pentru vila de lux in care locuieste alaturi de sotul sau

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies