Tehnologia este benefică pentru cupluri? Cât timp trebuie petrecut în mediul online

cum afecteaza tehnologia relatia
Cum afectează  tehnologia relația

Mediul online a devenit parte integrantă din viața fiecăruia din noi, chiar și atunci când vorbim de relații. O mulțime de relații au pornit datorită rețelelor de socializare. Chiar dacă aduce beneficii, există și aspecte negative în mediul online, care pot afecta relația de cuplu.

În cadrul unei emisiuni, doctorul  și trainerul după divorț Gabriela Saulea, a explicat cum influențează tehnologia doi parteneri de cuplu, dar și cum trebuie aceștia să se raporteze la mediul online.

Mediul online poate fi sarea si piperul relației de cuplu

comunicarea in mediul online
Comunicarea în mediul online[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Ești speriată de o întâlnire? Cum să te simți mai bine la o primă întâlnire

Rețelele de socializare pot avea un aport benefic în relația de dragoste, însă este important modul în care comunicăm. Este esențial de știut că nu trebuie să abordăm subiecte sensibile sau foarte importante prin mesaje. Această conversație trebuie să fie una simplă, sau chiar jucăușă, care poate chiar să fie interesantă pentru relația de cuplu.

„Mediul online ne ajută să punem sare și piper în relație.

Nu este un mediu în care să ducem relația, în care să o ținem. Dacă relația ar fi masa principală, mediul online ar fi aperitivul sau cafeaua de la final. Atunci când conversația din online este principală, apar frustrări pentru că lipsesc alte elemente: tactile, de simțuri, de experiență.”, a declarat specialistul.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Cât trebuie să dureze comunicarea pe mesaje între cei doi parteneri de cuplu

Chiar dacă tehnologia este din ce în ce mai prezentă în viețile noastre, nu trebuie să facem abuz de ea, în special atunci când vine vorba de relații interumane. De aceea, comunicarea în mediul online trebuie să fie doar o completare a comunicării propriu-zise, nicidecum baza relației.

„Este important să stăm un timp limitat, 10-20% din relația noastră se desfășoară pe comunicări în mesaje, la telefon, dar 80% ar trebui să fie eu cu tine în brațe, de mână.

Aceste mesaje trebuie să aducă un pic de pasiune. Mesajele trebuie să stârnească interesul. Ideea e să știi și cum să te adresezi în mediul online.”
, a mărturisit Gabriela Saulea.

După cât timp de vorbit în mediul online trebuie să se vadă cei doi parteneri

retelele de socializare in viata de cuplu
Rețelele de socializare în viața de cuplu[Sursa foto: Freepik]

Mediul online a devenit modalitatea prin care o mulțime de oameni se cunosc și vorbesc pentru prima dată.

Cu toate acestea, specialistul a explicat că este important să știm cu cine vorbim, pentru a continua sau nu interacțiunea. De aceea, trebuie să stabilim o întâlnire cu persoana cu care discutăm pe rețelele de socializare, cât mai rapid, mai ales dacă ne dorim să încercăm o relație serioasă cu respectivul om.

„După ce ai început o discuție în mediul online, trebuie cât de repede, chiar la o zi-două-trei, să te vezi la o cafea cu persoana respectivă.

Dacă lucrurile se lungesc cu săptămânile, deja lucrurile nu mai este sănătoasă povestea.”, a povestit doctorul.

Citește și: Câți copii are, de fapt, Leonard Doroftei. Cu ce se ocupă aceștia și ce studii au făcut. Fiul cel mare a ajuns milionar- kanald.ro

Citește și: Elena a plecat de acasă și nu s-a mai întors! Femeia de 53 de ani din Vâlcea ar fi vrut să-și pună capăt zilelor- stirilekanald.ro

Este în regulă să verifici telefonul și conturile de socializare?

mediul online in relatie
Mediul online în relație[Sursa foto: Freepik]

Citește și: Fă-l să fie înnebunit după tine. 9 texte care îi vor capta atenția

Gelozia este una dintre cele mai mari probleme din relație, de la care pornesc certuri, frustrări și supărări. O problemă din ce în ce mai comună a devenit controlarea telefonului partenerului de viață. Specialistul a explicat că este toxic să ne supărăm dacă partenerul dă like altor persoane, însă ca și în viața reală, trebuie impuse niște limite. Mai mult, este un comportament total greșit să verificăm conturile de socializare ale persoanei iubite. Această nevoie de control spune de fapt multe despre persoana ce recurge la el.

„În clipa în care tu ajungi să nu mai ai încredere în partenerul tău și simți nevoia să citești în telefonul lui, ne arată că relația nu mai funcționează. Trebuie să te întrebi cum ai ajuns în punctul în care te simți atât de nesigur.”, a precizat specialistul în relații.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Cum să-ți faci relația să dureze pentru totdeauna

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies