Ingrediente active puternice in concentratii mari, capacitatea de a patrunde rapid in piele, dar si designul sticlutelor dichisite sunt doar cateva dintre motivele pentru care serumuruile nu ar trebui sa lipseasca din rutina noastra zilnica de ingrijire.
Aplicarile demachiantului, lotiunii tonice si a cremei (hidratanta, antirid si de protectie solara), toate adaptate tipului de ten, sunt pasii esentiali ai rutinei de ingrijire zilnica. Insa specialistii spun la unison ca printre acestea trebuie introdus neaparat si serumul. Aplicat inaintea cremei, dimineata si seara, are efect miraculos asupra tenului, fiind considerat daca nu cel mai important, unul dintre cele mai importante.
Atuurile serumului? ”Rapiditatea de patrundere in piele, lejeritatea texturii si bogatia in ingrediente active”, evidentiaza medicul specialist dermatolog Oana Spanu.
Care sunt beneficiile serurilor pentru ten?
“Serumurile contin in concentratii mari ingrediente active de tipul antioxidantilor, peptidelor, vitaminelor si agentilor anti imbatranire necesari zilnic in rutina de ingrijire a pielii. Datorita structurii extrem de fluide si a dimensiunilor mici ale acestor ingrediente, acestea intra rapid in piele si actioneaza la nivel celular impotriva radicalilor liberi, pentru a frana procesul de imbatranire si a atenua efectele nocive ale ultravioletelor”, ne raspunde Oana Spanu.
Serum versus crema- Serumurile nu contin ingrediente ocluzive, de tipul petrolatum sau uleiuri minerale care impiedica apa sa se evapore si blocheaza porii. Sunt formule in baza apoasa, foarte hidratante pentru piele, lasand-o sa respire, dar cu ingrediente active in concentratii importante. Serumurile se aplica singure pe piele, fiind ideale pentru tenul gras si mixt sau se pot aplica inaintea cremei sau lotiunii pe o piele normala sau uscata.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Serum versus ulei pentru ten- “Face oil” sau uleiul pentru fata ofera hidratare si hraneste pielea, in timp ce un serum are si alte avantaje (deci poate inlocui un ulei pentru ten): are ingrediente care ofera luminozitate, incetinesc procesul de imbatranire, unele elimina petele pigmentare.
De fapt, serumurile variaza mult ca texura (pot avea sau nu baza uleioasa, pot fi emulsii de ape florale sau doar uleiuri si alte extracte), ca probleme tratate sau ca modalitati de folosire.Cum aplicam serumurile
1. Pe pielea curata, proaspat spalata, demachiata, inca umeda sau pe pielea demachiata pe care s-a pulverizat o apa termala hidratanta, aplica cu ajutorul degetelor cateva picaturi de produs.
2. Aplica usor, cu miscari circulare de masaj pe frunte, pometi, barbie. Preseaza usor cu degetele si ai grija ca ajungi si in zona gatului, sub barbie si chiar spre decolteu. Daca pielea este inca umeda, nu vei avea nevoie de mai mult de cateva picaturi de serum.
Citește și: De ce a murit, de fapt, Gabriel Cotabiță. România, în stare de ȘOC! titlu personalizat- stirilekanald.ro
3.
Cum procedezi daca ai pielea sensibila?
Chiar daca ai tenul sensibil, predispus la acnee, introducerea unui serum facial in rutina de ingrijire va oferi beneficii pielii tale.
Chiar daca nu il vei folosi zilnic, aplica-l macar de doua, trei ori pe saptamana. Pentru faptul ca nu au in compozitie ceara sau alte ingrediente care pot bloca porii, serumurile sunt o alegere potrivita pentru acest tip de piele. Important este sa testezi mai multe si sa nu te opresti la primul care iti poate cauza roseata sau iritatii. Ai rabdare si alege-l pe cel care ti se potriveste.Problemele apar atunci cand pielea nu este exfoliata frecvent (o data pe saptamana) si la suprafata sunt celule moarte acumulate. Din aceasta cauza serumul nu poate patrunde in straturile profunde. Sau daca folosesti un serum cu ingrediente active foarte puternice pe o piele extreme de sensibila, aceasta poate avea o reactie alergica, inrosindu-se sau aparand iritatii. In cazul in care tenul tau are eczema sau rozacee, un serum potrivit peste care adaugi o crema hidratanta poate ajuta la protectia pielii
Citeste continuarea pe: www.csid.ro