Teodora, o fetita care sufera de nev congenital gigant, are nevoie de ajutorul nostru!

Teodora, o fetita care sufera de nev congenital gigant, are nevoie de ajutorul nostru!
Teodora, o fetita care sufera de nev congenital gigant, are nevoie de ajutorul nostru!

Teodora Serbanescu, micuta care sufera de nev congenital si despre care presa a relatat in 2014, cand a efectuat prima operatie, se pregateste pentru o noua interventie chirurgicala. Teodora sufera de o boala rara de piele, numita nev congenital melanocitic gigant cu leziuni satelite.

 Problema cea mai grava este ca afectiunea fetitei prezinta risc de melanom si melanoza neurocutanata si, in unele cazuri, in functie de zona afectata, pot aparea tumori ale coloanei vertebrale sau chiar tumori cerebrale. Deoarece costul noi operatii se ridica la 23.000 de  euro, la care se adauga biletele de avion, orice ajutor financiar din partea oamenilor cu inima mare ii poate salva viata.

Teodora Nectaria s-a nascut pe 5 noiembrie 2013 si este cea de a treia fiica din cele patru ale familiei Serbanescu.

Povestea ei este sinonima cu suferinta, nicidecum cu jocurile fericite ale copilariei.

In aprilie 2014, la numai 5 luni si jumatate, Teodora a suferit prima interventie chirurgicala de expansiune a pielii, iar la 8 luni, a doua operatie de indepartare a nevului gigant din zona capului, a fetei si a gatului, cu rezectia partiala a urechii. A treia operatie de indepartare a nevului gigant de la ureche si a altor sateliti de pe corp, care prezentau risc de melanoma, s-a facut in 2015.

In 2016, copila a suferit o a patra operatie.

Toate interventiile chirurgicale au fost facute la spitalul NorthShore Medical Health System, din Chicago, America. Inca din primele zile de viata ale fetitei, mama ei a cautat pe internet cel mai bun medic pentru copilul ei, pe care l-a gasit in SUA. In toata aceasta drama exista si un dram de noroc: cele patru interventii de pana  acum au fost reusite, iar familia a platit doar o parte din costul total al unei operatii
.

Pana la varsta de 8 ani, Teodora va trebui sa indure mai multe operatii de transplant de piele si reconstructie a urechii drepte, de indepartare
a nevilor sateliti, pentru a preveni aparitia melanomului, care in cazul ei, fiind vorba de o varsta frageda, este foarte greu de tratat. Pentru a-si ajuta fiica, in paralel cu jobul la care merge zi de zi, Georgiana Serbanescu confectioneaza bratari cu pietre semipretioase si le vinde, in incercarea de a strange banii necesari urmatoarei interventii chirurgicale.

Mama Teodorei are grija singura de ea si de cele trei surori.

Toti ce care doresc sa o ajute pe fetita pote dona 2 euro prin SMS la numarul 8828, cu textul «Teodora». Pentru sume mai mari se pot face donatii in conturile Fundatiei Ringier.



Citește și:

Cum să prepari înghețată dietetică la tine acasă

O noua veste trista zguduie lumea artistica! Actrita Marilena Chelaru a facut infarct: "Mi-am luat la revedere de la prieteni"

FOTO INCENDIAR! Inna s-a pozat în așternuturi. Cântăreața i-a ÎNNEBUNIT pe fani cu formele ei

Nu te așteptai la asta! Așa arată casa lui Salman Khan și a Iuliei Vântur

Reprezentanţii unui local din Thassos încearcă să depisteze un grup de români. Au mâncat şi au plecat fără să plătească

Livia a rupt tăcerea, la un an de la despărțirea de Bordea: „Am tot tras semnale de alarmă”

Suma incredibilă pe care o plătesc turiștii pentru o plimbare cu telecabina Buşteni – Babele

''Stătea pe scaun și deodată...' - Mihai a făcut infarct în avion și a murit: Strângea bani de nuntă și urma să devină tată


Cookies