Sucul de sfecla este unul din cele mai puternice preparate medicinale naturale, cu o traditie lunga in folclorul international.
Sfecla rosie a demonstrate rezultate excelente in recuperarea pacientilor cu cancer, in special cu leucemie.
Sfecla rosie contine betaina si aminoacizi care au proprietati anti-cancerigene naturale. In plus, aceasta planta are efecte anti-inflamatoare, antioxidante si detoxifiante, importante pentru tratarea cancerului si redobandirea sanatatii.
Studiile realizate pana in present arata ca betaina – compusul activ principal din sfecla ataca celulele canceroase din tesuturile corpului. Pigmentii care dau sfeclei culoarea intensa, numiti betacianini, s-au dovedit de asemenea agenti anticancerigeni foarte puternici, in special impotriva cancerului de colon si de san, dar si impotriva altor boli grave.
Conform statisticilor, majoritatea pacientilor cu cancer raspund bine la terapia cu suc de sfecla.
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Cum se face tratamentul cu suc de sfecla
Terapia cu sfecla rosie impotriva leucemiei si a tumorilor este foarte simpla. Bolnavii de cancer trebuie sa consume cate 500 ml de suc de sfecla rosie pe zi, circa 2 pahare.
Cele mai bune rezultate s-au obtinut acolo unde pacientii au inceput tratamentul cu sfecla in faza incipienta a cancerului, crescand treptat doza de suc administrata zilnic.
Cu toate acestea, intr-un studiu realizat pe pacienti bolnavi de cancer in stadiu avansat si neoperabil, consumul a cate 230 ml de suc de sfecla pe zit imp de 3-4 luni a dus la imbunatatirea semnificativa a starii de sanatate. In plus, sistemul imunitar al acestora a devenit mult mai puternic.Gustul sucului de sfecla nu este tolerat de toata lumea la fel, de aceea acesta poate fi combinat cu suc de mere sau cu suc de morcovi si eventual putina miere de albine.
Bolnavii trebuie sa adopte un regim alimentar preponderent vegetal, bazat pe fructe, legume, zarzavaturi, seminte, nuci, salate, sucuri proaspete si mancaruri crude, nepreparate termic.
Nu incercati o terapie cu suc de sfecla rosie decat la sfatul medicului specialist, care poate stabili cea mai buna doza, si care poate monitoriza evolutia bolii si efectele tratamentului.
Sursa: www.lataifas.ro