Terapiile imuno-oncologice, un posibil leac-minune impotriva cancerului!

Terapiile imuno-oncologice, un posibil leac-minune impotriva cancerului!
Terapiile imuno-oncologice, un posibil leac-minune impotriva cancerului!

Imuno-Oncologia este de departe tema nr. 1 la cea mai importanta reuniune stiintifica de oncologie a anului, American Society of Clinical Oncology (ASCO) 2015.

Expertii prezenti la ASCO  2015 au discutat despre imuno-oncologie ca despre o noua categorie de tratamente pentru cancer, alaturi de cele cunoscute pana acum: chirurgia, radioterapia, chimioterapia, terapiile tintite.

Studiile prezentate au aratat deja primele rezultate promitatoare in cancerul hepatic, cancerul colo-rectal si cancerul de cap si gat, iar in perioada urmatoare vom asista la o avalansa de publicatii despre rolul acestor medicamente si in alte forme de cancer: gastric, ovarian, limfoame etc.

„Imuno-oncologia duce stiinta oncologica intr-o zona foarte profunda de cunoastere a medicinei. Suntem contemporani cu o noua etapa istorica pentru tratamentul cancerului, dupa cea a terapiilor tintite. Imuno-terapiile nu vizeaza direct celulele canceroase, ci isi propun “trezirea” sistemului imun al organismului pentru a lupta impotriva cancerului. Toate celelalte clase de tratamente amintite anterior vizau direct tumora, celulele canceroase. Este o schimbare esentiala care va aduce cu sine si nevoia unor programe de informare si educationale adresate medicilor, pacientilor, a presei si decidentilor din domeniul sanitar.

Potentialul maxim al imuno-oncologiei nu poate fi atins in conditiile unei intelegeri reduse, incomplete a noului domeniu” Dr Marius Geanta.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Folosind sistemul natural de aparare al organismului, imunoterapia poate aduce o noua perspectiva acelor pacienti cu anumite tipuri de cancer pentru care au fost epuizate alte optiuni terapeutice.

Terapiile imuno-oncologice continua sa fie investigate in incercarea de a raspunde nevoilor inca nesolutionate si pentru imbunatatirea perspectivelor clinice in cazul stadiilor avansate de cancer.


Sursa: www.doctorulzilei.ro



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies