Terciul de ovăz și fructe proaspete reprezintă o adevărată delicatesă, care se poate prepara destul de ușor. V-ați gândit să căutați această rețetă simplă?
Aflați din rândurile următoare o rețetă numai bună de terci de fulgi de ovăz și fructe proaspete. În plus, descoperiți și care este secretul pentru cel mai gustos terci de fulgi de ovăz și fructe proaspete, preparat exact pe gustul vostru.
Rețetă de Terci de fulgi de ovăz și fructe proaspete
Astăzi vom realiza cea mai simplă rețetă de terci de fulgi de ovăz și fructe proaspete, absolut delicioase, în doar 5 pași simpli!
Timp de pregătire – 20 minute
Timp de preparare – 20 minute
Timp total – 40 minute
Porții – 1-2 porții
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Ingrediente – Terci de fulgi de ovăz și fructe proaspete
- o cană de ovăz
- 2 căni de apă
- o cană de lapte de migdale sau de ovăz (la temperatura camerei)
- o lingură de sirop de arțar
- un sfert de linguriță de sare
- un sfert de linguriță de scorțișoară
- un sfert de linguriță de esență de vanilie
- o banană
- o rodie
- un măr
- semințe de dovleac
- alune de pădure
De menționat
este faptul că această cantitate de ingrediente este utilizată pentru aproximativ 1-2 porții. Dacă vă doriți să obțineți o cantitate mai mare, ar trebui să dublați sau chiar să triplați ingredientele menționate mai sus.Citește și: Rețetă de Plăcintă cu prune și cafea, o modalitate minunată de a vă bucura de aroma dulce și suculentă
Mod de preparare - Terci de fulgi de ovăz și fructe proaspete
Pasul 1. În primul și-n primul rând, trebuie să începeți prin a combina o cană de ovăz, cu 2 căni de apă și un sfert de linguriță de sare, într-o oală de dimensiuni potrivite. Aduceți amestecul la fiert la foc mediu-mare, apoi reduceți focul la mic și lăsați ovăzul să fiarbă timp de aproximativ 10-15 minute, amestecând din când în când, până când apa se absoarbe și ovăzul este moale și fraged.
Pasul 2. În timp ce ovăzul se gătește, pregătiți amestecul de lapte. Așadar, vom avea nevoie de o oală de dimensiuni mai mici, în care vom încălzii o cană de lapte de migdale sau de ovăz (la temperatura camerei), o lingură de sirop de arțar, un sfert de linguriță de scorțișoară și un sfert de linguriță de esență de vanilie la foc mediu, amestecând din când în când, până când amestecul este încălzit și bine combinat.
Pasul 3. După ce ovăzul este fiert, scoateți oala de pe foc și turnați amestecul de lapte, peste ovăz. Se amestecă bine pentru a se combina. Odată combinat, vom transferă terciul de ovăz într-o farfurie sau în mai multe de dimensiuni mai mici, peste care vom așeza o banană întreagă, un măr tăiat, semințele de la o rodie, câteva semințe de dovleac și câteva alune de pădure, fie întregi, fie tăiate în jumătate.
Pasul 4. Terciul de fulgi de ovăz cu fructe proaspete se poate servi fierbinte, acoperit și cu alte fructe proaspete și nuci, la alegere în funcție de preferințe. De asemenea, în cazul în care vă doriți să obțineți un terci mai cremos, puteți înlocui o parte din apă cu lapte, dacă vă doriți o altă variantă de gust, puteți condimenta cu diferite arome, precum nucșoară, cardamom sau ghimbir pentru o aromă încălzitoare și reconfortantă.
Pasul 5. În plus, în cazul în care vă doriți să faceți o porție mai mare de terci care să reziste pe o durată mai lungă de timp, se recomandă să dublați sau chiar să triplați ingredientele și să păstrați terciul fiert la frigider. Pentru a reîncălzi, pur și simplu adăugați un strop de lapte sau apă și încălziți terciul pe aragaz sau în cuptorul cu microunde, iar rețeta este gata!
Terciul de fulgi de ovăz și fructe proaspete este gata și se poate servi. Poftă bună!
Citește și: Rețetă de Clătite cu fructe de pădure și ciocolată