Cercetatorii danezi au studiat 6.120 de femei cu varsta intre 21 si 45 de ani care incercau sa ramana gravide, din iunie 2007 pana in ianuarie 2016.
Toate au completat chestionare despre periodicitatea in care consuma alcool si a bauturii pe care o consumau.
Potrivit Descopera, in cadrul rezultatului s-a dovedit ca femeile care consumau cel putin 250 de mililitri de vin pe zi aveau cu 18% mai putine sanse sa ramana insarcinate.
Femeile care consumau o cantitate mai mica nu au experimentat nicio schimbare la nivel reproducator. Cercetatorii de la Aarhus University Hospital din Danemarca au descoperit, de asemnea, ca alcoolul influenteaza fertilitatea.
Reprezentantii National Health Service din Marea Britanie au sfatuit femeile sa renunte total la alcool atunci cand incearca sa ramana gravide, precum si in momentul in care raman gravide, deoarece exista dovezi ale daunelor pe care le provoaca alcoolul asupra fetusului.
Sursa
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro