În ultimii ani s-au realizat lucrări de termoizolații la blocuri, deoarece acestea ajută la izolația termică a locuințelor și prevenirea pierderilor de căldură în perioada anotimpului de iarnă.
Este vorba despre izolația profesională, realizată de o firmă cu experiență în acest domeniu. Dacă termoizolația se face corect, cu materiale de termoizolații de foarte bună calitate, atunci se pot obține multe avantaje. Astfel de lucrări sunt făcute la un nivel ridicat de firma Conduraru Grup Construct SRL, care are mai mult de 15 ani în domeniu.
Mulți români au investit bani în astfel de lucrări pentru a avea o atmosferă confortabilă în apartament, fără umiditate, igrasie, mucegai, condens.
Oamenii se gândesc la sănătatea lor în primul rând, pentru că se știe că umiditatea și igrasia pot afecta starea de sănătate, pot agrava problemele respiratorii, alergiile, astmul, durerile de articulații și reumatismale.
Firma Conduraru Grup Construct SRL realizează lucrări de izolații, termoizolații și hidroizolații profesionale pentru construcții civile și industriale.
De asemenea, firma face și alte lucrări în domeniul construcțiilor: săpături manuale și mecanizate, excavații, săpături de gropi sau șanțuri, înlocuirea rețelei de apă, decolmatări de canale, drumuri pavate, hidro și
termoizolație la terase monostrat și dublustrat, la terase circulabile și necirculabile, la acoperișuri fără vegetație, hidroizolație la pereți de case, blocuri și alte clădiri, la poduri și pasaje rutiere și altele.Termoizolația optimă a apartamentului – Avantaje
Citește și: Ce sa puneti in geanta de maternitate? Elemente esentiale pentru momentul nasterii- catena.ro
Se poate realiza o izolație termică exterioară, care are singurul inconvenient că este mai greu de instalat. De asemenea, se poate face și o izolație termică interioară a pereților și tavanului la care se folosesc materiale mai subțiri, dar de calitate înaltă, care pot asigura o încălzire rapidă a camerei și prevenirea pierderilor de căldură. În acest fel pereții vor fi bine termoizolați și se va menține o temperatură constantă în locuință.
Oamenii fac de obicei doar termoizolația exterioară, pentru că ei consideră că cea interioară le reduce spațiul interior din cameră. Într-adevăr se reduce spațiul dar foarte puțin, în schimb temperatura crește cu câteva grade. Aerul din cameră se încălzește și dacă izolația este optimă, nu mai apar pierderi de căldură.
Multe familii aleg să facă și izolația interioară a pereților pentru că au vecini care fac economie la energie și gaz, din lipsă de bani și nu încălzesc corespunzător apartamentele în sezonul rece.
Avantajele termoizolației apartamentului:
- Menținerea temperaturii constante în interiorul locuinței
- Prevenirea pierderilor de căldură, a infiltrațiilor de apă
- Prevenirea formării mucegaiului și igrasiei
- Protecția peretelui și asigurarea unui microclimat de interior plăcut și confortabil
- Îmbunătățirea rezistenței peretelui.
Termoizolația pardoselii la un apartament situat la parter
Un apartament situat la parterul unui bloc are nevoie de termoizolație înainte de a monta parchetul sau gresia.
Termoizolația unei pardoseli la apartament se poate realiza cu polistiren extrudat. Acesta ar trebui să fie de grosime de 3-5 cm, sau chiar de 10 cm, pentru a izola termic mai bine. Acest material se folosește la izolația de sub șapă, el are densitate mai mare ca polistirenul expandat.
Înainte de aplicarea șapei, se nivelează solul, iar după ce șapa este foarte bine uscată se face lucrarea de termoizolație cu polistiren extrudat de minim 3-5 cm, care este puțin mai dens și mai rezistent la compresiune. Unii proprietari aleg să aplice chiar și două straturi de polistiren. După termoizolație se pune plasa, apoi șapa de egalizare și se obține o suprafață cât mai netedă. Plăcile de polistiren sunt utilizate și pentru termoizolarea pardoselilor la apartamente care au încălzire prin pardoseală.
Firma Conduraru Grup Construct SRL folosește materiale de cea mai bună calitate și realizează lucrări de termoizolație cu o echipă de specialiști în acest domeniu. Materialele au rezistență la îngheț-dezgheț, la apă și umiditate. Lucrarea are garanție 12 ani. O astfel de lucrare poate influența în bine microclimatul de interior al locuinței (care are dezavantajul că este situată la parter).
Cu probleme de umiditate și igrasie se confruntă și locuințele de la ultimul etaj, unde este frig iarna și prea cald vara. Acoperișul blocului necesită lucrări de termo și hidroizolații pentru a preveni probleme de tipul igrasiei, mucegaiului, mirosului neplăcut, infiltrației cu apă în structura plafonului și a pereților din jur.
Toate serviciile oferite de această firmă sunt de înaltă calitate, rapide și realizate la un preț corect. La lucrări se aleg tehnologiile cele mai bune, unelte profesionale, speciale pentru a perfecționa condițiile de lucru. În acest fel se muncește cu cea mai mare precizie și se obține o calitate excelentă a lucrărilor.