Testul de sarcina: tot ce trebuie sa stii!

Testul de sarcina: tot ce trebuie sa stii!
Testul de sarcina: tot ce trebuie sa stii!

Un test de sarcina ar trebui sa te anunte, intr-un fel sau altul, daca esti sau nu insarcinata.

Acest test mai poate sa fie facut si atunci cand vrei sa afli diagnosticul in cazul unor simptome precum nivelurile ridicate ale HCG sau pentru a urmari dezvoltarea sarcinii in primele doua luni.
Sunt sigura ca fiecare femeie si-a facut macar o data un astfel de test, dar cu toate acestea exista multe intrebari la care prospectul produsului nu raspunde sau care nu sunt suficient de clare.

Cum se face un test de sarcina?- Testul de sarcina poate fi realizat in doua moduri: prin testarea urinei sau a sangelui.

Atunci cand vrei sa faci un test acasa sau oriunde altundeva decat la spital, vei alege un test de urina, pe care il poti cumpara din orice farmacie. Cum functioneaza? Urina plasata pe banda chimica sau capatul testului produce un rezultat chimic in aproximativ 1-2 minute, desi timpul necesar rezultatului concret poate varia in functie de tipul testului si de brandul care il produce.

Aceste teste pot fi efectuate prin colectarea urinei intr-un recipient steril si inmuiarea batului de testare in urina sau prin plasarea urinei direct pe test, cu ajutorul unei pipete.

Fiecare marca de test are propria sa metoda de a da rezultate, de aceea este important sa citesti cu atentie prospectul produsului inainte de a-l folosi. Unele teste isi schimba culoarea, altele au schimbari de linie sau ofera un simbol, cum ar fi plus, minus, etc. Alte teste, cum ar fi cele digitale, pot oferi un raspuns simplu pe micul ecran, de exemplu cuvintele „insarcinata” sau „neinsarcinata”.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Desi exista mai multe avantaje in cazul testului de sange, cum ar

fi detectarea inceputului de sarcina si capacitatea de a masura concentratia de HCG, exista si dezavantaje, cum ar fi costul ridicat, timpul de asteptare lung al rezultatului si faptul ca poate fi realizat numai la un cabinet medical.

Cand ar trebui sa faci testul de sarcina si ce reprezinta rezultatul?- Atunci cand suspectezi faptul ca ai fi insarcinata si vrei sa faci un test de urina, asteapta pana cand apare o intarziere a ciclului menstrual.

Cu toate acestea, cea mai scurta perioada de a face un test de sarcina cu un rezultat concludent este la 14 zile de la posibila conceptie.

In prezent, exista pe piata unele teste care pot fi realizate mai repede, dar si in aceste cazuri rezultatul depinde foarte mult de tipul organismului tau. Citeste prospectul pentru a determina cel mai potrivit si cel mai scurt timp pentru a face testul si pentru a obtine un rezultat real.

Cel mai bun moment al zilei pentru a face un test de sarcina este dimineata.

Citește și: „Nu credeam că se va duce la cea mai bună prietenă a mea”. A putut Ozana Barabancea să îl ierte pe fostul ei soț pentru infidelitatea sa?- kanald.ro

Citește și: Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare- stirilekanald.ro

Atunci cand vorbim de analiza de urina, un test pozitiv de sarcina inseamna ca hormonii HCG se afla in sange, in timp ce

un test negativ poate sa aiba doua variante: lipsa hormonilor HCG, ceea ce inseamna ca nu esti insarcinata, sau pur si simplu faptul ca ai facut testul prea devreme sau nu l-ai realizat corect.

Cat de precise sunt testele de sarcina?- Cand sunt realizate la timpul potrivit si in mod corect testele de urina (pe care le cumperi de la farmacie) au o acuratete de aproximativ 97%.

Cu toate acestea, utilizarea incorecta la testului poate sa duca la un rezultat fals.

Daca dupa realizarea unui astfel de test rezultatul este negativ, dar ai simptome de sarcina, este recomandat sa repeti testul peste o saptamana sau sa vorbesti cu un medic ginecolog pentru a-ti face un test de sarcina prin analiza sangelui.
Afla mai multe pe: www.csid.ro



Citește și:

Fructe care te ajută să slăbești + fructe care îngrașă!

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies