Ti-e foame mereu? Iata care sunt cauzele!

Ti-e foame mereu? Iata care sunt cauzele!
Ti-e foame mereu? Iata care sunt cauzele!

Mananci pana nu mai poti respira si dupa o ora, doua, iti este iar foame? Nutritionistii britanici au descoperit cauza raului.

 

1. Prea multa paine! O masa bogata in carbohidrati poate fi motivul pentru care la doar o ora dupa ce v-ati ridicat de la masa sa vi se faca iar foame. Şi asta pentru ca acestia sunt absorbiti rapid in organism sub forma de zaharuri. Acesta elibereaza insulina pentru a stimula celulele sa asimileze glucoza. Odata consumata glucoza, apare senzatia de foame. Adaugati o salata sau legume la masa pentru a regla metabolismul.
2. Lipsa somnului. Un regim de somn insuficient reduce nivelul hormonului numit leptina (n.r. inhiba foamea) si ghrelina (n.r. stimuleaza foamea). Aveti nevoie de magneziu pentru a relaxa muschii si de un desert pe baza de fructe dupa masa de seara sau un suc natural, dar cu o ora inainte de a va baga in pat.
3. Setea excesiva.
Uneori setea poate fi usor confundata cu foamea, sustin expertii britanici. Apa e esentiala pentru ca celulele noastre sa poata folosi nutrientii proveniti din mancarea consumata. Daca bem apa intre mese incepem sa ne simtim satui si ne ajuta sa ne alungam senzatia de foame. Astfel, ajutam organismul sa poata procesa alimentele si sa dezasimileze nutrientii la nivel celular.
sursa

1.

Prea multa paine! O masa bogata in carbohidrati poate fi motivul pentru care la doar o ora dupa ce v-ati ridicat de la masa sa vi se faca iar foame. Şi asta pentru ca acestia sunt absorbiti rapid in organism sub forma de zaharuri. Acesta elibereaza insulina pentru a stimula celulele sa asimileze glucoza. Odata consumata glucoza, apare senzatia de foame. Adaugati o salata sau legume la masa pentru a regla metabolismul.


2. Lipsa somnului.
Un regim de somn insuficient reduce nivelul hormonului numit leptina (n.r. inhiba foamea) si ghrelina (n.r. stimuleaza foamea). Aveti nevoie de magneziu pentru a relaxa muschii si de un desert pe baza de fructe dupa masa de seara sau un suc natural, dar cu o ora inainte de a va baga in pat.

3. Setea excesiva.
Uneori setea poate fi usor confundata cu foamea, sustin expertii britanici.
Apa e esentiala pentru ca celulele noastre sa poata folosi nutrientii proveniti din mancarea consumata. Daca bem apa intre mese incepem sa ne simtim satui si ne ajuta sa ne alungam senzatia de foame. Astfel, ajutam organismul sa poata procesa alimentele si sa dezasimileze nutrientii la nivel celular.

sursa

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

 



Citește și:

Regim alimentar ulcer gastric + rețete simple

Cum să-ți atragi soțul de vis: 5 tehnici de manifestare care funcționează

Elena Udrea, mesaj SFÂȘIETOR pentru fiica ei: ”Trebuia să...”

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Theo Rose a vorbit despre decizia care i-a schimbat total viața

Adevăratul motiv pentru care celebra actriță Fadik Sevin Atasoy a părăsit distribuția serialului Totul pentru familia mea, în care a jucat rolul Şengül! A fost nevoită să se retragă sau totul s-a întâmplat conform scenariului?

Imaginile durerii la înmormântarea Denisei! Ce s-a întâmplat cu tânăra ucisă de Șacalul din Constanța: "Inima și sufletul meu..."


Cookies