Simplu de preparat si extrem de racoritor, reteta de parfait cu lamaie este reteta ideala pentru zilele calduroase de vara.
Ai nevoie de:
300 ml frisca
6 oua- de la 5 vei folosi doar galbenusurile
2 lamai
100 gr zahar pudra
1 foaie de gelatina
50 ml limoncello
frunze de menta
Pentru realizarea sosului de zmeura mai ai nevoie de: 500 gr zmeura, 75 gr zahar puda
Cum se face:
Amesteca
intr-un vas adanc ouale (un ou- galbenus+ albus si galbenusurile de la celelalte cinci oua), 100 gr zahar pudra, coaja rasa de la doua lamai si doua linguri de zeama de lamaie si pune-le la foc mic. Amesteca ingredientele cu telul pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, iar apoi muta crema obtinuta intr-un bol si las-o la racit.
Intre timp, da in clocot 50 de ml de limoncello, pe care de asemenea il vei lasa apoi sa se raceasca, iar apoi adauga gelatina in acelasi vas, cand este usor caldut.
Rasturnati limoncello peste compozitia din oua si amestecati bine.
Ocupati-va apoi de frisca- o bateti pana devine tare si adaugati-o peste compozitie in trei straturi.
Este indicat sa aveti forme speciale, in care sa rasturnati compozitia, in strat uniform, iar apoi tineti-le la congelator pentru cateva ore. In acest timp va puteti ocupa de sosul de zmeura: puneti zmeura si zaharul intr-ul bol si mixati bine, iar apoi strecurati sosul obtinut si puneti-l la frigider.
Sosul il veti pune separat pe farfurie, cu rol estetic. De asemenea, frunzele de menta au rol decorativ.
Sursa
Ai nevoie de:
300 ml frisca
6 oua- de la 5 vei folosi doar galbenusurile
2 lamai
100 gr zahar pudra
1 foaie de gelatina
50 ml limoncello
frunze de menta
Pentru realizarea sosului de zmeura mai ai nevoie de: 500 gr zmeura, 75 gr zahar puda
Cum se face:
Amesteca
intr-un vas adanc ouale (un ou- galbenus+ albus si galbenusurile de la celelalte cinci oua), 100 gr zahar pudra, coaja rasa de la doua lamai si doua linguri de zeama de lamaie si pune-le la foc mic. Amesteca ingredientele cu telul pana cand compozitia se omogenizeaza si se ingroasa, iar apoi muta crema obtinuta intr-un bol si las-o la racit.
Intre timp, da in clocot 50 de ml de limoncello, pe care de asemenea il vei lasa apoi sa se raceasca, iar apoi adauga gelatina in acelasi vas, cand este usor caldut.
Rasturnati limoncello peste compozitia din oua si amestecati bine.
Ocupati-va apoi de frisca- o bateti pana devine tare si adaugati-o peste compozitie in trei straturi.
Este indicat sa aveti forme speciale, in care sa rasturnati compozitia, in strat uniform, iar apoi tineti-le la congelator pentru cateva ore. In acest timp va puteti ocupa de sosul de zmeura: puneti zmeura si zaharul intr-ul bol si mixati bine, iar apoi strecurati sosul obtinut si puneti-l la frigider.
Sosul il veti pune separat pe farfurie, cu rol estetic. De asemenea, frunzele de menta au rol decorativ.
Sursa Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro