Ti-e pofta de ceva dulce? Checul asta cu vanilie e gata in doar 30 de minute!

Ti-e pofta de ceva dulce? Checul asta cu vanilie e gata in doar 30 de minute!
Ti-e pofta de ceva dulce? Checul asta cu vanilie e gata in doar 30 de minute!

Ti-e pofta de ceva dulce dar nu ai mult timp la dispozitie pentru a trebalui prin bucatarie? Uite o reteta simpla si delicioasa.

 

Checul se pregateste imediat, arata foarte bine si cu siguranta il vei mai pregati si cu alte ocazii.
Ingrediente:
230 g unt sărat, la temperatura camerei
4 ouă mari
200 g zahăr
200 g făină
60 ml lapte
o linguriţă esenţă vanilie
unt, pentru uns
Mod de preparare:
Cuptorul se
preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă de 20×20 cm şi se unge cu unt, apoi se tapetează cu hârtie de copt.
Albuşurile se separă şi se pun într-un castron adânc. Se adaugă 50g de zahăr şi se bat până se întăresc. Se lasă apoi să se odihnească.
Untul se freacă bine cu restul de zahăr, până se înmoaie.
Se pune vanilia, apoi se încorporează câte un gălbenuş.
În crema de unt se pune jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă, la viteză redusă, până se desfac toate cocoloaşele. Se adaugă laptele, se amestecă, iar la final se pune şi restul de făină.
Se continuă cu jumătate din albuşurile bătute, amestecând cu mixerul. Restul albuşurilor se încorporează în aluat folosind o spatulă sau o lingură de lemn.
Aluatul se toarnă în tavă şi se nivelează. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute înainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius. Astfel, îşi va păstra culoarea aurie. Se porţionează după preferinţă.
Sursa: Wowbiz.ro

Checul se pregateste imediat, arata foarte bine si cu siguranta il vei mai pregati si cu alte ocazii.



Ingrediente:


230 g unt sărat, la temperatura camerei
4 ouă mari
200 g zahăr
200 g făină
60 ml lapte
o linguriţă esenţă vanilie
unt, pentru uns

Mod de preparare:

Cuptorul se preîncălzeşte la 180 de grade Celsius. Se ia o tavă de 20×20 cm şi se unge cu unt, apoi se tapetează cu hârtie de copt.


Albuşurile se separă şi se pun într-un castron adânc. Se adaugă 50g de zahăr şi se bat până se întăresc. Se lasă apoi să se odihnească.

Untul se freacă bine cu restul de zahăr, până se înmoaie. Se pune vanilia, apoi se încorporează câte un gălbenuş.

În crema de unt se pune jumătate din cantitatea de făină. Se amestecă, la viteză redusă, până se desfac toate cocoloaşele.
Se adaugă laptele, se amestecă, iar la final se pune şi restul de făină.

Se continuă cu jumătate din albuşurile bătute, amestecând cu mixerul. Restul albuşurilor se încorporează în aluat folosind o spatulă sau o lingură de lemn.
Aluatul se toarnă în tavă şi se nivelează. Se coace 45 de minute. Cu 15 minute înainte de a scoate checul din cuptor, temperatura se reduce la 150 de grade Celsius.
Astfel, îşi va păstra culoarea aurie. Se porţionează după preferinţă.

Sursa: Wowbiz.ro

Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro

 



Citește și:

Pete roșii pe piele – cauze și opțiuni de tratament

Ce a pățit Tavi Clonda cu mașina, chiar de ziua fiicei sale, Victoria? Artistul a avut nevoie de ajutorul soției. „Important e noi să fim sănătoși.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Biletele pentru Festivalul BEACH, PLEASE! 2025 se vând ca pâinea caldă! Ce preț au și ce surprize pregătesc organizatorii

Modul inedit prin care Geta Sterp a anunțat sexul copilului! Ce spun versurile melodiei cântate de sora lui Culiță Sterp?

Andreea Mantea îl contactează pe fostul iubit al Rebeccăi! Care este, de fapt, relația dintre cei doi? Aflați ce se va întâmpla în Casa iubirii marți, 24 septembrie, de la 10:00 și 16:30, la Kanal D

"N-am mai dormit de când s-a întâmplat". Cătălin conducea tramvaiul care l-a ucis pe ofițerul SPP!


Cookies