Ti-e pofta de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispozitie? Prepara un desert rapid cu branza si caramel

Ti-e pofta de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispozitie? Prepara un desert rapid cu branza si caramel
Ti-e pofta de ceva dulce, dar nu ai prea mult timp la dispozitie? Prepara un desert rapid cu branza si caramel

Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit un desert rapid, dar delicios.

 

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.
Ingrediente
300 g biscuiti digestivi
50 g unt
350 g crema de branza
100 g frisca lichida indulcita
O lingurita extract de vanilie
Pentru topping:
300 g zahar
50 g unt
50 ml brandy (optional)
300
ml smantana pentru frisca
Un praf de sare
Mod de preparare
Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit pana ajung la consistenta unui nisip umed.
Cu aceasta se tapeteaza marginile si fundul unui vas de tarta de 21-26 cm.
Crema de branza se inmoaie intr-un bol cu o spatula, impreuna cu vanilia, apoi se incorporeaza frisca batuta, se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza.
Se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun, se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare.
Se toarna totul peste crema de branza, se da la rece si se serveste dupa ce s-a racit complet.

Costul estimativ pentru sase persoane este de 35 de lei.

Citește și: Gingii inflamate la bebelusi: cauze si solutii privind tratamentul- catena.ro

Ingrediente

300 g biscuiti digestivi
50 g unt
350 g crema de branza
100 g frisca lichida indulcita
O lingurita extract de vanilie

Pentru topping:

300 g zahar
50 g unt
50 ml brandy (optional)
300 ml smantana pentru frisca
Un praf de sare

Mod de preparare

Se macina biscuitii si se amesteca cu untul topit

pana ajung la consistenta unui nisip umed. 

Cu aceasta se tapeteaza marginile si fundul unui vas de tarta de 21-26 cm.Crema de branza se inmoaie intr-un bol cu o spatula, impreuna cu vanilia, apoi se incorporeaza frisca batuta, se toarna peste blatul de biscuiti si se niveleaza.

Se topeste zaharul pana se obtine un caramel auriu inchis, dar nu brun, se stinge cu unt, se flambeaza cu brandy, apoi se adauga smantana si un praf consistent de sare.


Se toarna totul peste crema de branza, se da la rece si se serveste dupa ce s-a racit complet.

 



Citește și:

Expunerea la soare, măsuri de siguranţă

Andreea Esca, despre importanța sportului în viața copiilor și ce anume înseamnă pentru ea și pentru familie. “Trebuie să știi neapărat un sport de vară și un sport de iarnă.”

Pictorial de SENZAȚIE! Andreea Sasu a renunțat la haine și a pozat PROVOCATOR, în ultima lună de sarcină

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Detaliul surprinzător observat la Edi Iordănescu după participarea la EURO 2024

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ștefan și Catinca s-au despărțit: "S-a terminat!" Ce mesaje au transmis foștii concurenți din "Casa iubirii" | Foto

Perle la BAC 2024. Ireal ce au putut scrie: „Noi nu am studiat nuvela. Pe cuvânt!!!!”


Cookies