Chef Doru de la emisiunea "Draga mea prietena" iti arata cum se prepara acest delicios desert.
Ingrediente
Pentru aluatul de clatite:
125 g faina
Sare
2 oua
300 ml lapte
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro
2-3 linguri unt topit
Coaja rasa de la jumatate de portocala
Pentru sosul de visine:
50 g zahar
300 g fructe de
padure proaspeteMod de preparare
Aluatul
Se pun toate ingredientele in blender si se omogenizeaza, pana cand aluatul ajunge la consistenta unei smantani moi. Se lasa la rece cateva minute, se toarna cu polonicul in tigaia bine incinsa si se prajesc pe ambele parti.
Dulceata rapida de fructe de padure
Se pun fructele la macerat, impreuna cu zaharul, timp de 20 de minute.
Cand si-au lasat multa zeama si zaharul s-a topit, se adauga o cescuta de apa si se fierb la foc mic, maxim 10 minute, avand grija sa se ingroase, dar sa nu se arda.Se stropesc cu zeama de lamaie si se serveste cu clatite si cu fructe de padure proaspete.