Chef Doru Serban de la "Draga mea prietena" a pregatit o super reteta de pate din ficat de pui.
Costul estimativ pentru sase persoane este de 40 de lei.
Ingrediente
500 ml lapte
500 ml apa
Sare, piper, cimbru
Un pahar de vin dulce
O ceapa rosie mica
5 oua
200 g unt topit
1 kg ficat de pui
Mod de preparare
Se curate ficateii de pielite, se pun la inmuiat intr-un amestec de apa cu lapte si un praf consistent de sare.
Se lasa la inmuiat cateva ore si se scurg bine.
Vinul se pune la fiert,iar cand s-a evaporat alcoolul se ia de pe foc se lasa sa se raceasca putin si se amesteca cu ceapa rosie tocata marunt.
Se amesteca ficateii cu vinul parfumat cu ceapa, ouale, sare si piper, apoi se pun in robotul de bucatarie pana cand devine o pasta omogena. Se adauga, treptat, untul topit, apoi se toarna compozitia intr-o forma de terina sau de chec.
Apoi, se coace pe bain marie la 130 grade, timp de 40 minute, se scoate de la cuptor, se raceste la temperatura camerei, apoi se da la rece.
Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro