Ti se pare ca timpul trece prea repede? Iata explicatia

Ti se pare ca timpul trece prea repede? Iata explicatia
Ti se pare ca timpul trece prea repede? Iata explicatia

De ce avem senzatia ca saptamanile, lunile si anii trec din ce in mai repede pe langa noi? Cercetatorii au analizat cu atentie situatia si au gasit o explicatie.

Sentimentul ca viata prinde viteza este un efect al imbatranirii. Cercetarile au aratat ca abilitatea noastra de a constientiza trecerea timpului se altereaza o data cu inaintarea in varsta.

Daca intrebi un tanar de 20 de ani si un batran de 70 de ani sa ghiceasca cand trece un minut, persoana tanara ghiceste cu mai mare acuratete, in timp ce batranul are senzatia ca timpul trece mai repede, arata studiile.



Biologul american Robert B Southern a efectuat o cercetare de in ultimii 45 de ani cu scopul de a verifica efectele imbatranirii in raport cu abilitatea de a constientiza trecerea timpului. De 5 ori pe zi, acesta isi inregistreaza temperatura, pulsul, tensiunea si estimarea unui minut. N-a incetat experimentul nici o zi, nici cand a fost in concediu. Rezultatele i-au aratat, ca o data cu inaintarea in varsta, capacitatea de a estima timpul se deterioreaza.
Timpul pare sa treaca mai repede in perceptia sa.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Varice, tratament și prevenție

VIDEO Horoscop săptămânal 23 - 29 septembrie 2024: Berbec, Taur, Gemeni, Rac. Astrologul Ana Maria Ticea: “Nativii zodiei Gemeni să fie atenți în zona legată de creativitate și de copii.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

A lovit-o sau nu Alin Oprea pe Larisa Uță. Fosta lui soție face mărturisiri printre lacrimi: „Era foarte beat”

Veste importantă pentru pensionarele din România! Casa Națională de Pensii anunță noi reglementări

Robert aruncă bomba în gală! „N-am venit aici să-mi găsesc iubită”. Aflați cum reacționează Giuly duminică, 22 deptembrie, de la 16:00 și 19:00, la Kanal D

Ultimul mesaj lăsat de secretara-șefă de la Universitatea de Medicină din București, găsită fără viață în lacul Pantelimon


Cookies