Prajitura "Cuburi de lapte" este un desert ieftin, rapid si delicios! Trebuie sa il incerci si tu macar o data.
INGREDIENTE
Foi:(ingredientele sunt pentru 1 foaie)
2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingurita cacao
1 lingurita amidon
1 vf lingurita praf de copt
Crema:
150 g unt
40 g amidon
2 linguri faina
650 ml lapte
125 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
Straturile de ciocolata:
110 g ciocolata
7 linguri frisca lichida
Glazura:
100 g ciocolata
3-4 linguri frisca lichida
MOD DE PREPARARE
Pentru
Procedeaza la fel si cu celalalte doua foi apoi lasa-le la racit.(la final avem nevoie de 3 foi)
Pentru crema pune untul la topit intr-o craticioara. Cand este topit adauga faina amestecata cu amdionul si amesteca energic cu un tel timp de 2-3 minute. Adauga laptele in fir subtire amestecand bine pentru a desface cocoloasele. Lasa crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe foc adauga un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat si amesteca bine pana se topeste zaharul. Lasa crema sa se racoreasca putin apoi pune-o intr-un bol si mixeaza 5-6 minute la viteza maxima.Va deveni foarte cremoasa si elastica. Lasa apoi crema la racit .(inainte de a o intinde pe prajitura am mai mixat-o cateva secunde)
Pe o tava pune prima foaie si unge-o cu 1/3 din crema. Topeste ciocolata cu frisca lichida si pune 1/2 din glazura peste crema de lapte. Pune a doua foaie,iar crema si restul de ciocolata topita. Acopera cu ultima foaie si restul de crema.
Da prajitura la rece peste noapte. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data indeparteaza marginile apoi taie prajitura in cuburi potrivite.(mie mi-au iesit 16 cuburi) Topeste ciocolata cu frisca si pune pe fiecare cub cate 1 lingurita de glazura.
Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro