Ti se topeste in gura! Prajitura "Cuburi de lapte", rapida si ieftina

Ti se topeste in gura! Prajitura
Ti se topeste in gura! Prajitura "Cuburi de lapte", rapida si ieftina

Prajitura "Cuburi de lapte" este un desert ieftin, rapid si delicios! Trebuie sa il incerci si tu macar o data.

INGREDIENTE

Foi:(ingredientele sunt pentru 1 foaie)
2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingurita cacao
1 lingurita amidon
1 vf lingurita praf de copt
Crema:
150 g unt
40 g amidon
2 linguri faina
650 ml lapte
125 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
Straturile de ciocolata:
110 g ciocolata
7 linguri frisca lichida
Glazura:
100 g ciocolata
3-4 linguri frisca lichida

MOD DE PREPARARE

Pentru

foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste albusurile spuma amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava patrata(24 cm) cu folie sau hartie de copt si coace foaia de pandispan in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute.(testul
scobitorii)

Procedeaza la fel si cu celalalte doua foi apoi lasa-le la racit.(la final avem nevoie de 3 foi)

Pentru crema pune untul la topit intr-o craticioara. Cand este topit adauga faina amestecata cu amdionul si amesteca energic cu un tel timp de 2-3 minute. Adauga laptele in fir subtire amestecand bine pentru a desface cocoloasele. Lasa crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa.
Ia de pe foc adauga un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat si amesteca bine pana se topeste zaharul. Lasa crema sa se racoreasca putin apoi pune-o intr-un bol si mixeaza 5-6 minute la viteza maxima.Va deveni foarte cremoasa si elastica. Lasa apoi crema la racit .(inainte de a o intinde pe prajitura am mai mixat-o cateva secunde)

Pe o tava pune prima foaie si unge-o cu 1/3 din crema.
Topeste ciocolata cu frisca lichida si pune 1/2 din glazura peste crema de lapte. Pune a doua foaie,iar crema si restul de ciocolata topita. Acopera cu ultima foaie si restul de crema.

Da prajitura la rece peste noapte. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data indeparteaza marginile apoi taie prajitura in cuburi potrivite.(mie mi-au iesit 16 cuburi) Topeste ciocolata cu frisca si pune pe fiecare cub cate 1 lingurita de glazura.
Da iar la rece pana se intareste ciocolata.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Ce demersuri a început să facă Adriana Bahmuțeanu pentru copiii ei minori. „Eu nu știu ce e la mijloc, este o combinație pe care nu am înțeles-o.”

Ce făcea Mihaela, partenera lui Silviu Prigoană, în timp ce el se stingea din viață

Băieții Adrianei Bahmuțeanu ar fi fost luați de Protecția Copilului, la o săptămână de la moartea lui Silviu Prigoană. Eduard și Maximus, scoși din casa tatălui lor în urmă cu câteva ore?

EXCLUSIV! Cum va arăta ediția aniversară UNTOLD 2025? Edy Chereji: „Va fi fără îndoială cea mai impresionantă de până acum”. Cât costă biletele?

Mesajul postat de Adriana Bahmuțeanu, cu doar o zi înainte de moartea lui Silviu Prigoană: „Dacă ceva îți face rău...”

Cine este și câți ani are Gizem Sevim, care joacă rolul Leyla, în serialul Inimă rebelă! Iată la ce schimbare uluitoare de look a recurs carismatica actriță după încheierea filmărilor

"Nu vorbește, nu știu dacă aude sau vede" Viața lui Răducu s-a schimbat radical, după ce a fost implicat într-un accident. Tânărul de 18 ani a fost lovit în plin de o mașină


Cookies