Ti se topeste in gura! Prajitura "Cuburi de lapte", rapida si ieftina

Ti se topeste in gura! Prajitura "Cuburi de lapte", rapida si ieftina

Prajitura "Cuburi de lapte" este un desert ieftin, rapid si delicios! Trebuie sa il incerci si tu macar o data.

INGREDIENTE

Foi:(ingredientele sunt pentru 1 foaie)
2 oua
2 linguri de zahar
2 linguri ulei
2 linguri faina
1 lingurita cacao
1 lingurita amidon
1 vf lingurita praf de copt
Crema:
150 g unt
40 g amidon
2 linguri faina
650 ml lapte
125 g zahar
3 pliculete zahar vanilat
Straturile de ciocolata:
110 g ciocolata
7 linguri frisca lichida
Glazura:
100 g ciocolata
3-4 linguri frisca lichida

MOD DE PREPARARE

Pentru foile de pandispan mixeaza albusurile spuma cu un praf de sare apoi adauga treptat zaharul si mixeaza 2-3 minute pana obtii o bezea tare. Adauga uleiul si galbenusurile si amesteca usor. Amesteca amidonul ,faina,praful de copt si cacaua si cerne-le de 2 ori. Adauga mixul uscat peste albusurile spuma amestecand usor cu o spatula pentru a nu se lasa compozitia. Tapeteaza o tava patrata(24 cm) cu folie sau hartie de copt si coace foaia de pandispan in cuptorul preincalzit timp de 10-12 minute.(testul

scobitorii)

Procedeaza la fel si cu celalalte doua foi apoi lasa-le la racit.(la final avem nevoie de 3 foi)

Pentru crema pune untul la topit intr-o craticioara. Cand este topit adauga faina amestecata cu amdionul si amesteca energic cu un tel timp de 2-3 minute. Adauga laptele in fir subtire amestecand bine pentru a desface cocoloasele. Lasa crema pe foc mic amestecand continuu pana se ingroasa. Ia de pe foc adauga un praf de sare,zaharul si zaharul vanilat si amesteca bine pana se topeste zaharul. Lasa crema sa se racoreasca putin apoi pune-o intr-un bol si mixeaza 5-6 minute la viteza maxima.Va deveni foarte cremoasa si elastica. Lasa apoi crema la racit .(inainte de a o intinde pe prajitura am mai mixat-o cateva secunde)

Pe o tava pune prima foaie si unge-o cu 1/3 din crema.
Topeste ciocolata cu frisca lichida si pune 1/2 din glazura peste crema de lapte. Pune a doua foaie,iar crema si restul de ciocolata topita. Acopera cu ultima foaie si restul de crema.

Da prajitura la rece peste noapte. Cu ajutorul unui cutit bine ascutit si trecut prin apa fierbinte de fiecare data indeparteaza marginile apoi taie prajitura in cuburi potrivite.(mie mi-au iesit 16 cuburi) Topeste ciocolata cu frisca si pune pe fiecare cub cate 1 lingurita de glazura. Da iar la rece pana se intareste ciocolata.

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Sursa



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

4 modele de saboți ortopedici care nu se vor demoda niciodată

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nelson Mondialu', afirmație șocantă după nunta fiului său: „Liana nu e nevasta mea”

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Horoscop 23 septembrie 2024. O zodie primește laude la locul de muncă!

Patrick și Bianca Giurcă, față în față în camera roșie, după ce a fost geloasă pe el și pe Virginia. Ce a făcut-o pe tânără să răbufnească

Sicriul Anei Maria Vasiliu a ajuns acasă! Familia, răpusă de durere