Tichete de masă 2022. Cine nu va mai primi tichete

Tichete de masă
Tichete de masă pentru 2022

Ce spune legea cu privire la tichete de masă 2022. Cine nu ar mai putea primi ajutoarele pentru alimente.

Mulți angajați din România primesc, pe lângă salariu, și tichete de masă. Iată ce se întâmplă cu tichetele de masă în 2022 și de ce unii angajați nu vor mai primi aceste bonusuri în acest an.

Tichetele de masă sunt un beneficiu și nu o obligație. În plus, acestea sunt ulilizate doar pentru achitarea mesei sau achiziționarea de produse alimentare. Deși multe persoane sunt obișnuite să le primească lunar, acest lucru ar putea să nu se mai întâmple în 2022.

„Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, stabilesc de comun acord categoriile de bilete de valoare care se acordă angajaţilor, frecvenţa acordării acestora şi valoarea lor, acolo unde este cazul, precum şi unitatea emitentă”, se menționează în Legea nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare.

Citeste si: Tichete de vacanță pentru angajații din sectorul privat! Anunțul făcut de premierul Nicolae Ciucă

Citește și: Alimente bogate in B12. Surse de vitamina B12- catena.ro

Firma nu este obligată să ofere tichetele de masă

Tichete de masa
Tichete de masa 2022[Sursa foto: kanald.ro]

Cu toate acestea, angajatorii nu sunt obligați prin lege să le ofere românilor tichete de masă. În cazul în care firma ajunge să nu și le mai poată permite financiar să le acorde, le pot anula fără să fie nevoie de acceptul angajaților, informează avocat.net.

„Angajatorii, împreună cu organizaţiile sindicale legal constituite sau, acolo unde nu este constituit un sindicat, cu reprezentanţii salariaţilor, stabilesc prin contractele colective de muncă sau prin Regulamentul intern, după caz, clauze privind acordarea

biletelor de valoare, care să prevadă cel puţin următoarele:

Citeste si: Valoarea tichetelor de masă și de creșă a crescut! Câți bani primesc în plus românii

Numărul salariaţilor din unitate care pot primi bilete de valoare şi valoarea nominală acordată, ţinând seama de posibilităţile financiare proprii ale angajatorilor;

Categoriile de salariaţi care primesc bilete de valoare. Criteriile de selecţie privind stabilirea salariaţilor care primesc tichete de masă, ţinând seama de priorităţile socioprofesionale şi de alte elemente specifice activităţii'', se menționează în Legea nr.

165/2018.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

VIDEO Cum și-a găsit Alin Oprea tatăl natural? „Am ales special seara de Crăciun și vârsta de 33 de ani. Era vârsta la care Iisus Hristos s-a răstignit și luna în care s-a născut.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies