Tichileşti, locul uitat de Dumnezeu! Nouă suflete ciuntite de boală îşi duc traiul, de la o zi la alta, în oraşul din care nu au ieşit niciodată

Tichileşti, locul uitat de Dumnezeu! Nouă suflete ciuntite de boală îşi duc traiul, de la o zi la alta, în oraşul din care nu au ieşit niciodată
Tichileşti, locul uitat de Dumnezeu! Nouă suflete ciuntite de boală îşi duc traiul, de la o zi la alta, în oraşul din care nu au ieşit niciodată

Duminica, de la ora 17:15, emisiunea “Asta-i Romania!” ne prezinta povestea localitatii  Tichilesti, Tulcea, acolo unde se afla singurul sanatoriu in care convietuiesc bolnavii de lepra.

 

In salbaticia padurii dobrogene, in Tichilesti, se ascunde, poate, ultima leprozerie din Europa. Un loc uitat, parca, de Dumnezeu, in care isi mai duc viata noua oameni, “incatusati” de o boala crunta: lepra. Boala i-a condamnat la izolare si i-a facut prizonieri intr-un loc pe care nu-l gasesti nici pe harta.

Aici s-au nascut, aici au trait, si tot aici isi vor gasi sfarsitul. N-au trecut niciodata de portile spitalului; pentru ei viata, visele s-au oprit in curtea leprozeriei.

 

Singurii care le mai alina suferinta si singuratea acestor suflete ciuntite de crunta boala, sunt angajatii de aici.

 

“Ati intalnit in viata, in tara, peste hotare, pe cineva care are 72 de ani de stat in spital? Nu.

Ati intalnit acum … pe mine”, sunt vorbele devastatoare ale unei batrane din Tichilesti.

 

Socanta, incredibila, devastatoare, asa este povestea unei bunici din Tichilesti. Are 90 de ani, si de 72 se afla in leprozerie. Femeia nu a uitat niciodata ziua in care a trecut pragul spitalului. 

 

“Am plans cand parintii m-au adus aici, dar Dumnezeu a ingaduit asa.

In ‘46, pe 16 mai m-au adus aici. Uite cum sunt acuma...”, marturiseste, cu lacrimi in ochi, batrana.

Dincolo de gardurile spitalului, oamenii ramasi aici au nevoie, mai mult ca oricand, de oameni.

 

“Ce-mi doresc cel mai mult e sa putem iesi. Sa iesim in vizite, sa mergem la o Manastire, sa socializam, sa iesim din spital si sa vedem lucruri frumoase si interesante”, spune, cu durere in suflet, un localnic.

 

Nu ratati un material emotionant, cutremurator, duminica aceasta, de la 17:15, la “Asta-i Romania!”, emisiune prezentata de Mihai Ghita.

 



Citește și:

Bazofile crescute în testele de sânge – semnificații și implicații clinice

O actriţă îndrăgită s-a stins din viaţă! Cauza morţii nu a fost, încă, dezvăluită!

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

Ceren Karakoç, actrița care joacă rolul Nursema în serialul „O dragoste”, apariție de senzație în mediul online! Iată cum a fost surprinsă celebra actriță la finalul sezonului de filmări, în compania colegilor săi!

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies