Timișoara intră în carantină! Raed Arafat: „Dacă începem acum, e posibil să se încheie carantina în 14-21 de zile!”

Timișoara intră în carantină! Raed Arafat: „Dacă începem acum, e posibil să se încheie carantina în 14-21 de zile!”
Timișoara intră în carantină! Raed Arafat: „Dacă începem acum, e posibil să se încheie carantina în 14-21 de zile!”

Municipiul Timișoara va intra în carantină începând de luni, 8 martie, de la ora 0.00, pentru o perioadă de 14 zile.

În ultimele zile, s-a înregistrat o creștere bruscă în ceea ce privește numărul infectărilor cu virusul Sars-Cov-2 și autoritățile au decis aplicarea unor măsuri drastice pentru a împiedica amplificarea pandemiei de Coronavirus.

Timișoara va intra în carantină începând de astăzi și se pare că se estimează în jur de 14-21 de zile de restricții dure.

„Am propus o abordare inteligentă a gestionării pandemiei Covid-19 însă azi, în CJSU Timiş, a câştigat soluţia minimului efort pentru administraţia Timişoarei: carantina municipiului şi a zonei periurbane.

Solicit primarului Timişoarei un plan coerent de măsuri anti-covid-19, bazat pe indicatori şi cifre, care să completeze carantina formală, cu speranţa că sutele de mii de cetăţeni afectaţi vor avea parte şi de altceva în afară de restricţii înmulţite şi înăsprite. În aşteptarea planului din partea persoanelor responsabile, mă voi adresa deopotrivă Ministerului Sănătăţii pentru alocarea unui număr suplimentar de vaccinuri şi Ministerului Economiei pentru o compensaţia atât de necesară operatorilor economici distruşi financiar de restricţii şi închideri obligatorii”, a scris Alin Nica pe Facebook.

Timișoara intră în carantină!

Raed Arafat, declarațiile momentului

Măsurile trebuiau să fie luate, indiferent dacă era sau nu carantină. Ceea ce se poate face în plus este creșterea capacității de vaccinare. Sunt măsurile necesare, nu avem ce să facem altfel ”, a fost răspunsul lui Raed Arafat.

Dominic Fritz: „ E o palmă dată fiecărui medic, fiecărui asistent care nu își mai vede copiii, și fiecăruia care încearcă să-și salveze afacerile și nu face cinste seriozității discuțiilor din CJSU.

Decizia a fost luată cu un consens larg, cu 30 de voturi și îmi pare rău că unii încearcă să profite politic.”

Citește și: Bebe la 1 luna – dezvoltarea bebelusului si sfaturi pentru parinti- catena.ro

Citeste si: Virgil Musta, despre valul trei al pandemiei de COVID-19: "Sunt convins că asta se va întâmpla..."

Restricțiile care vor fi impuse în Timișoara începând de luni

Începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, pe raza Municipiului Timișoara, Comunei Moșnița Nouă, Comunei Ghiroda, Comunei Giroc și Comunei Dumbrăvița din Județul Timiș – pentru o perioadă de 14 zile, se vor aplica o serie de măsuri obligatorii pentru toate persoanele care se află permanent în zona menționată sau doar o tranzitează.

Conform deciziei luate în CJSUT,  începând cu data de 8 martie 2021 ora 00:00, este strict interzisă intrarea/ieşirea în/din zona carantinată prin alte zone şi căi de acces decât cele deschise circulaţiei publice de pe drumurile naţionale, judeţene, comunale şi forestiere.

Se va limita programul de lucru cu publicul al operatorilor economici din domeniul comercializării de bunuri alimentare şi nealimentare până la ora 20.00,

cu excepţia farmaciilor şi a staţiilor de distribuţie carburant care pot avea program non-stop.

Timișoara intră în carantină!

Citește și: „Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”- kanald.ro

Citește și: Imaginile durerii de la înmormântarea familiei din Suceava, ucisă de un șofer de TIR- stirilekanald.ro

Se va limita numărul de persoane în incinta magazinelor/ supermagazinelor/ hipermagazinelor la maximum 30% din capacitate, cu respectarea normelor de distanţare fizică.

Citeste si: Dr. Beatrice Mahler avertizează! „Valul 3 va fi mai rău, evoluția este extrem de brutală!”

Se interzic următoarele activităţi:

  1. organizarea de evenimente private (nunţi, botezuri, mese festive etc.) în spaţii închise şi deschise;
  2. organizarea de evenimente şi/sau activităţi private pentru copii în spaţii închise, cum ar fi evenimente aniversare, locuri de joacă;
  3. activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, inclusiv al teraselor, în interiorul şi exteriorul clădirilor;
  4. activitatea cu publicul a operatorilor economici licenţiaţi în domeniul jocurilor de noroc;
  5. organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice organizate în baza Legii nr. 60/1991 privind organizarea şi desfăşurarea adunărilor publice, republicată;
  6. organizarea şi desfăşurarea activităţilor de tipul spectacolelor şi/sau concertelor;
  7. activităţi culturale, ştiinţifice, artistice sau de divertisment în spaţii închise sau deschise;
  8. toate activităţile şi competiţiile sportive, individuale sau colective, care se desfăşoară în spații închise sau deschise, inclusiv săli de fitness, cu excepţia evenimentelor profesioniste organizate de federaţiile de profil; 9. organizarea pieţelor pentru produse nealimentare, a târgurilor, oboarelor, iarmaroacelor şi pieţelor de vechituri.

Prin excepție de la prevederile menționate anterior, este permisă activitatea de comercializare a florilor/aranjamentelor florale în data de 08 martie 2021.

Începând cu data de 13.03.2021, ora 05:00, în zilele de sâmbătă și duminică, centrele comerciale își vor suspenda temporar activitatea pe perioada aplicării măsurii carantinei zonale, cu excepția operatorilor economici care comercializează produse alimentare, farmaciilor, curățătoriilor, magazinelor care comercializează hrană pentru animalele de companie.

 



Citește și:

Mic dejun cu avocado: 3 rețete rapide, sănătoase și savuroase

Ce spune Laurențiu Reghecampf despre timpul petrecut în familie și ce anume a conștientizat antrenorul. „Am fost prezent pentru copiii mei, dar nu am fost fizic.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies