Tinctura de propolis: cand sa o consumi

Tinctura de propolis: cand sa o consumi
Tinctura de propolis: cand sa o consumi

Propolisul este un produs apicol care se foloseste de cand lumea si pamantul pentru proprietatile sale vindecatoare.

Propolisul este un produs apicol care se foloseste de cand lumea si pamantul pentru proprietatile sale vindecatoare. Este considerat unul dintre cele mai vechi medicamente din lume. Are efecte benefice numeroase asupra organismului, iar printre acestea se numara combaterea infectiilor, stimularea sistemului imunitar si ameliorarea diabetului  de tip 2. Afla de la noi care sunt beneficiile acestuia.

Tinctura de propolis: cand sa o consumi
Tinctura de propolis: cand sa o consumi[Sursa foto: PixaBay]

Ce este propolisul?

Propolisul este o rasina dura care, daca este incalzita, devine cleioasa.

Albinele folosesc propolisul pentru a isi intari stupul.  Albinele produc propolisul folosindu-se de rasina anumitor plante si il folosesc pe post de ciment pentru construirea, repararea si protejarea stupului de intrusi, ori bacterii.

Propolisul contine peste 30 de ingrediente active care au efecte bactericide, antivirale, antimicotice, anestezice, regeneratoare si antiinflamatorii. Acesta contine in special flavonoide, un compus esential pentru organism cu rol antioxidant. Pentru ca nu poate fi dizolvat in apa, propolisul se foloseste sub forma de tinctura, diluata in alcool.

Citește și: Greutate si inaltime copii in functie de varsta- catena.ro

Tinctura de propolis: cand sa o consumi
Tinctura de propolis: cand sa o consumi[Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile tincturii de propolis

Albinele isi protejeaza stupul de bacterii acoperindu-l cu propolis, blocand astfel raspandirea agentilor patogeni. Propolisul ucide bacterii, virusuri si fungi atunci cand este aplicat pe piele si amplificaefectul medicamentelor antifungice, antibiotice si antivirale. Propolisul are practic proprietatea de a ataca microbii prin oprirea capacitatii acestora de a se replica.

Un alt aspect benefic al consumului de tinctura de propolis este ca sustine sanatatea orala.  Apa de gura realizata din propolis reduce bacteriile orale si acumularea de placa dentara. Combate astfel afectiunile gingivale si bucale.

Stiai ca propolisul lupta impotriva diabetului de tip 2? Acesta are proprietatea de a scadea nivelul zaharului din sange si contribuie la echilibrarea nivelului de glucoza.

Un alt efect benefic al propolisului este proprietatea sa antioxidanta.

Consumul reguat de propolis reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace. In plus, sustine sanatatea sistemului digestiv.

Ai o multitudine de motive astfel sa consumi tinctura de propolis, pentru sanatatea organismului tau.



Citește și:

Puseurile de creștere la bebeluși – ce ar trebui să știe părinții?

Andreea Esca a vorbit despre momentul când a rămas însărcinată și care este relația cu cei doi copii în prezent. „Cred că din educația vremurilor respective.”

IMAGINI INTERZISE cardiacilor! Viviana Sposub, cu SÂNII la vedere în cel mai SEXY top! Vedeta a băgat în boală toţi bărbaţii!

Sora lui Jador rupe tăcerea despre decizia luată de manelist, după ce a anunțat despărțirea de Oana Ciocan: „Așa e mai bine pentru el”. Camelia Dumitrache a vorbit fără rețineri despre asta

Care a fost, de fapt, motivul pentru care Alexandru Ciucu a divorțat de prima soție, înainte de a o cunoaște pe Alina Sorescu: „A fost un impuls de moment”

Anda Adam a dezvăluit suma cheltuită pe rochiile de mireasă!

„Există viață și după moarte”. Ipostaza surprinzătoare în care a apărut Ștefan, la scurt timp după despărțirea de Catinca! Nimeni nu se aștepta să-l vadă așa pe fostul concurent de la „Casa iubirii”

„Ei i-a plăcut viața, el a stat acasă ca prostu'” Bărbat din Iași, tată a 5 copii, s-a sinucis după ce soția a


Cookies