Tinctura de propolis: cand sa o consumi

Tinctura de propolis: cand sa o consumi

Propolisul este un produs apicol care se foloseste de cand lumea si pamantul pentru proprietatile sale vindecatoare.

Propolisul este un produs apicol care se foloseste de cand lumea si pamantul pentru proprietatile sale vindecatoare. Este considerat unul dintre cele mai vechi medicamente din lume. Are efecte benefice numeroase asupra organismului, iar printre acestea se numara combaterea infectiilor, stimularea sistemului imunitar si ameliorarea diabetului  de tip 2. Afla de la noi care sunt beneficiile acestuia.

Tinctura de propolis: cand sa o consumi [Sursa foto: PixaBay]

Ce este propolisul?

Propolisul este o rasina dura care, daca este incalzita, devine cleioasa. Albinele folosesc propolisul pentru a isi intari stupul.  Albinele produc propolisul folosindu-se de rasina anumitor plante si il folosesc pe post de ciment pentru construirea, repararea si protejarea stupului de intrusi, ori bacterii.

Propolisul contine peste 30 de ingrediente active care au efecte bactericide, antivirale, antimicotice, anestezice, regeneratoare si antiinflamatorii. Acesta contine in special flavonoide, un compus esential pentru organism cu rol antioxidant. Pentru ca nu poate fi dizolvat in apa, propolisul se foloseste sub forma de tinctura, diluata in alcool.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Tinctura de propolis: cand sa o consumi [Sursa foto: PixaBay]

Beneficiile tincturii de propolis

Albinele isi protejeaza stupul de bacterii acoperindu-l cu propolis, blocand astfel raspandirea agentilor patogeni. Propolisul ucide bacterii, virusuri si fungi atunci cand este aplicat pe piele si amplificaefectul medicamentelor antifungice, antibiotice si antivirale. Propolisul are practic proprietatea de a ataca microbii prin oprirea capacitatii acestora de a se replica.

Un alt aspect benefic al consumului de tinctura de propolis este ca sustine sanatatea orala.  Apa de gura realizata din propolis reduce bacteriile orale si acumularea de placa dentara. Combate astfel afectiunile gingivale si bucale.

Stiai ca propolisul lupta impotriva diabetului de tip 2? Acesta are proprietatea de a scadea nivelul zaharului din sange si contribuie la echilibrarea nivelului de glucoza.

Un alt efect benefic al propolisului este proprietatea sa antioxidanta. Consumul reguat de propolis reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace. In plus, sustine sanatatea sistemului digestiv.

Ai o multitudine de motive astfel sa consumi tinctura de propolis, pentru sanatatea organismului tau.



Citește și:

Invitată la o nuntă? 5 coafuri pe care le-ai putea purta

Ce părere a avut Dan Bălan despre Arsenium, atunci când s-au cunoscut: "Mă privea de sus, dar asta e chestia lui, așa privește el oamenii!"

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Filmul crimei din Bacău, în cazul fetei de 18 ani ucise de un vecin în timp ce încerca să-și salveze frățiorii mai mici

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Oana Ciocan, primele declarații despre relația cu Jador: "E foarte trist!" Care este, de fapt, adevăratul motivul pentru care s-au despărțit?

Un om amărât, nu merita să-l împuște pentru o căruță cu lemne" Românul împușcat în cap de polițiștii bulgari se zbate între viață și moarte