Tinctura de propolis si beneficiile sale

Tinctura de propolis si beneficiile sale
Tinctura de propolis si beneficiile sale

Ce beneficii are tinctura de propolis. Afla totul de la noi!

Ce beneficii are tinctura de propolis. Afla totul de la noi! Propolisul este un produs apicol care se foloseste de cand lumea si pamantul pentru proprietatile sale vindecatoare. Este considerat unul dintre cele mai vechi medicamente din lume. Are efecte benefice numeroase asupra organismului, iar printre acestea se numara combaterea infectiilor, stimularea sistemului imunitar si ameliorarea diabetului  de tip 2.  Afle de la noi care sunt beneficiile acestuia.

Ce este propolisul?

Propolisul este o rasina dura care, daca este incalzita, devine cleioasa. Albinele folosesc propolisul pentru a isi intari stupul.  Albinele produc propolisul folosindu-se de rasina anumitor plante si il folosesc pe post de ciment pentru construirea, repararea si protejarea stupului de intrusi, ori bacterii.

Tinctura de propolis si beneficiile sale
Tinctura de propolis si beneficiile sale[Sursa foto: PixaBay]

Propolisul contine peste 30 de ingrediente active care au efecte bactericide, antivirale, antimicotice, anestezice, regeneratoare si antiinflamatorii.

Acesta contine in special flavonoide, un compus esential pentru organism cu rol antioxidant.  Pentru ca nu poate fi dizolvat in apa, propolisul se foloseste sub forma de tinctura, diluata in alcool.

Beneficiile tincturii de propolis

Albinele isi protejeaza stupul de bacterii acoperindu-l cu propolis, blocand astfel raspandirea agentilor patogeni. Propolisul ucide bacterii, virusuri si fungi atunci cand este aplicat pe piele si amplificaefectul medicamentelor antifungice, antibiotice si antivirale.

Propolisul are practic proprietatea de a ataca microbii prin oprirea capacitatii acestora de a se replica.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Un alt aspect benefic al consumului de tinctura de propolis este ca sustine sanatatea orala. Apa de gura realizata din propolis reduce bacteriile orale si acumularea de placa dentara. Combate astfel afectiunile gingivale si bucale.

Tinctura de propolis si beneficiile sale
Tinctura de propolis si beneficiile sale[Sursa foto: PixaBay]

Stiai ca propolisul lupta impotriva diabetului de tip 2? Acesta are proprietatea de a scadea nivelul zaharului din sange si contribuie la echilibrarea nivelului de glucoza.

Un alt efect benefic al propolisului este proprietatea sa antioxidanta. Consumul reguat de propolis reduce riscul aparitiei afectiunilor cardiace. In plus, sustine sanatatea sistemului digestiv.

Ai o multitudine de motive astfel sa consumi tinctura de propolis, pentru sanatatea organismului tau.

Citeste si: Ce este propolisul si la ce te ajuta

Citeste si: Tinctura de propolis: cand sa o consumi



Citește și:

Ghid de stil: outfituri inspirate din moda anilor ’90

Ana Morodan, despre viața din mediul online și munca depusă pentru toate lucrurile obținute. „Se uită cu invidie. Viața e făcută din triumfuri și eșecuri.”

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Adriana Iliescu a dezvăluit ce pensie are la 86 de ani după o viață dedicată învățământului: ”Nu ne plângem”

Monica Anghel, despre timpul acordat dietelor sale și lecțiile învățate cu privire la starea de sănătate. Cum alege acum ceea ce mănâncă. “Nici eu nu aveam timp. Exista riscul să fi fost prea târziu”

Moneda cu chipul lui Cristiano Ronaldo! Portugalia va lansa moneda de 7 euro cu chipul fotbalistului | Foto

Ana Maria Vasiliu, înmormântată în rochia de mireasă! Detalii cutremurătoare


Cookies