Arderea grasimilor este strans legata de nivelul zaharului din sange.
Dieta de ardere a grasimilor se bazeaza pe cateva principii simple pe care nutritionistul Patrick Holford ni le expune mai jos.
Trucul folosit pentru a slabi este acela de a tine o dieta care sa mentina constant nivelul zaharului din sange, nu neaparat sa mancam mai putin sau sa facem mai multe exercitii fizice.
1. Consumati tipul corect de carbohidrati (glucide, zaharuri) necesari pentru a mentine in echilibru glicemia. Aceasta inseamna alegerea alimentelor care nu determina cresterea glicemiei, cum sunt legumele proaspete, fasolea, lintea, cereale integrale si peste. Daca urmati dieta de ardere a grasimilor ar trebui sa evitati alimentele rafinate, sucurile de fructe si alte zaharoase, alimentele dulci. Singura si cea mai exacta cale de a masura efectul mancarii asupra glicemiei si, deci, greutatii este masurarea indicelui glicemic pentru fiecare aliment.
2. Arderea grasimilor se realizeaza si daca alegeti sa consumati numai carbohidrati cu indice glicemic scazut si numai impreuna cu alimente bogate in proteine. I n felul acesta, scade atat senzatia de foame, cat si tendinta de a acumula grasime. Acest lucru se realizeaza prin consumul de peste cu orez integral, tofu cu legume sau leguminoase cu paste.
3. Cresteti aportul de acizi grasi esentiali si evitati grasimile saturate atunci cand aveti in plan arderea grasimilor. Dietele care cuprind cantitati semnificative de acizi grasi esentiali Omega-3 contribuie la scaderea in greutate. In mod practic, aceasta inseamna consumul a 200 g de peste de trei ori pe saptamana, precum si o lingurita de seminte de in zilnic sau suplimente alimentare de acizi grasi Omega-3 zilnic. Pentru arderea grasimilor ar trebui, de asemenea, sa reduceti consumul de smantana, branza grasa si carne rosie grasa.
4. Renuntati la stimulente cum sunt cafeaua, ceaiul, ciocolata, tigarile si alcoolul daca doriti sa urmati o dieta de ardere a grasimilor.
5. Mancati trei mese pe zi, in special micul dejun – si luati gustari sub forma de fructe. Gustarile sunt interzise in multe tipuri de diete care incearca sa stavileasca obiceiurile alimentare ale persoanelor respective prin concentrarea pe consumul de calorii putine. Modul cel mai usor pentru a mentine glicemia constanta este de a consuma trei mese pe zi, niciodata omitand micul dejun si de a servi gustari sub forma de fructe si cateva migdale la mijlocul zilei si dupa-amiaza.
Nu orice fruct este indicat in dieta de ardere a grasimilor. Va recomandam merele, perele si fructele de padure. Acestea au indicele glicemic cel mai scazut dintre toate fructele, iar daca le consumati impreuna cu 12 migdale, nivelul zaharului din sange nu va creste.
Sursa: prodieta.ro
Citește și: Durere in partea stanga a corpului – cauze si remedii- catena.ro
Citește și: Bianca Mândru, schimbare radicală de look. Cum arată fosta concurentă de la ”Casa iubirii”- kanald.ro