Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi

Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi
Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi

Indiferent de activitatea pe care o intreprindem intr-un anumit moment, intotdeauna vom avea un sir de ganduri in fundalul mintii noastre.

Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi. Indiferent de activitatea pe care o intreprindem intr-un anumit moment, intotdeauna vom avea un sir de ganduri in fundalul mintii noastre. Aceste ganduri variaza, de la pozitive la negative si sunt normale, pentru ca sunt influentate de lucrurile pe care le traim. Uneori insa, tiparele negative de gandire preiau controlul si fac dificila concentrarea asupra oricarui alt lucru. Aceste tipare fie actioneaza precum un catalizator, ce ne ajuta sa avansam, prin motivatie, fie ne infraneaza si ne impiedica sa evoluam.

Iata cateva exemple de tipare de gandire ce te impiedica sa evoluezi:

Gandirea „totul sau nimic”

Este acel moment in care vezi o situatie numai in extreme si nu lasi loc unei cai de mijloc. Aceasta gandire porneste de la presupunerea ca trebuie sa fii expert in ceva, pentru ca acel lucru sa faca parte din viata ta. Ar trebui totusi sa gasesti o cale de mijloc.

Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi
Tipare negative de gândire ce te împiedică să evoluezi[Sursa foto: PixaBay]

Suprageneralizarea

Are similaritati cu genul de gandire „totul sau nimic”, in sensul ca si acest tipar de gandire duce o situatie la extreme. Cand simti ca apare,ar trebui sa faci o pauza de un minut si sa te gandesti inca odata la datele problemei.

Citește și: Ce cantitate de lapte consuma un bebelus? Tabel cantitate lapte bebelusi- catena.ro

Excluderea partii pozitive

Acest tipar apare deseori la persoanele care au probleme cu increderea de sine. Pentru a combate acest tipar negativ, ar trebui sa pastrezi „un dosar cu laude”, care sa iti aminteasca de reusitele tale, micile momente de victorie. Scopul este sa inveti sa iti recunosti calitatile.

Citeste si: Liber arbitru. Adevăr sau iluzie? Cum luăm decizii

Citeste si: Care este mindset-ul corect pentru a-ți atinge obiectivele

Gandirea emotionala

Doar pentru ca tu simti ca nu poti sa faci ceva, nu inseamna ca asa si este. Gandirea emotionala porneste de la conceptul ca ceea ce simtim nu trebuie neaparat sa si fie adevarat. In special frica, nu face altceva decat sa te infraneze de la a realiza lucruri marete.

Afirmatii care includ „trebuie”

Asemenea afirmatii sunt centrate asupra asteptarilor noastre de la noi insine. Ca sa faci fata acestei gandiri, ar trebui sa fii mai ingaduitoare cu tine.



Citește și:

Rețete dietetice cu ciuperci

Rețeta de tartă cu cremă de migdale și pere a Gabrielei Cristea: „O să fie o nebunie, credeți-mă pe cuvânt.”

”Trădătoarea” tenisului românesc e mai FIERBINTE ca vara! Imaginile au scăpat pe internet FOTO

Loredana Groza a reacționat public după ce a văzut cu cine e Iulia Vântur în vacanță

Ionel Ganea, fostul atacant al naționalei României, cercetat de polițiști după ce a bătut un vecin. Motivul scandalului

De câți bani are nevoie Oana Roman lunar pentru a trăi decent? „Eu cu banii pe care îi câștig acum în România, mi-aș face mai multe fițe la Cannes decât fac la București.”

Gagea, pus la zid de Alexandra după schimbul de replici cu Julia. Ce a avut bruneta să-i reproșeze: „Poți, te rog, pe viitor să...”

Orașul din România care i-a impresionat pe britanici! „Mica Vienă” i-a cucerit pe străini cu prețurile mici și peisajele de basm


Cookies