Tipul de cancer care a ucis-o pe Monalisa Pandelea poate fi depistat de o aplicatie. O poti descarca si tu, gratuit

Tipul de cancer care a ucis-o pe Monalisa Pandelea poate fi depistat de o aplicatie. O poti descarca si tu, gratuit
Tipul de cancer care a ucis-o pe Monalisa Pandelea poate fi depistat de o aplicatie. O poti descarca si tu, gratuit

Cazul Monalisei Pandelea a adus din nou in atentia o afectiune care omoara din ce in ce mai multi oameni pe intregul mapamond: cancerul de piele. Aceasta boala a determinat cativa tineri "asi" in informatica sa creeze o aplicatie extrem de utila.

 
Sute de oameni de pe toată planeta le datorează viaţa unor tineri informaticieni de la Bucureşti. Au scăpat de cancerul de piele cu ajutorul unei aplicaţii pentru smartphone inventate de români. Se numeşte Skinvision şi arată în câteva secunde dacă o aluniţă de pe piele este semn de pericol. Peste un milion de oameni au descărcat deja aplicaţia şi o folosesc frecvent, iar asta încurajează compania producătoare să lucreze cu echipe din Bucureşti, Cluj-Napoca şi Amsterdam la dezvoltarea programului.

Creatorii SkinVision spun că aplicaţia este la fel de bună ca o medie a exactităţii ochiului unui dermatolog. În momentul în care cineva îşi fotografiază o aluniţă de pe piele, imaginea este comparată cu cele din bazele de date şi dacă sunt găsite asemănări cu formaţiuni detectate drept canceroase, pacientul primeşte avertismentul.

În România, peste o mie de oameni se îmbolnăvesc anual de cancer de piele, iar 350 mor pentru că ajung prea târziu la medic.

Diagnosticată în stadii incipiente, rata de supravieţuire este însă 95 la sută. Aplicaţia care avertizează asupra riscului apariţiei cancerului de piele este gratuită la noi în ţară, iar în restul lumii costă mai puţin de 10 euro pe lună.



Citește și:

Pete roșii pe picioare – cauze și management

Acestea sunt simptomele care iti spun ca ai cancer la stomac. Atentie mare! Se confunda cu ulcerul

Imaginile au devenit virale! Maria Băsescu, în tinerețe! Aparițiile i-au lăsat pe toți fără cuvinte FOTO

Nicola nu mai vrea să stea în casă cu copiii ei! Nici nepoții nu i-a mai văzut de câteva luni, iar acum s-a aflat de ce

Comemorarea lui Anton Pann: Spectacolul „Povestea vorbei” la 170 de ani de la dispariția sa

Alina Sorescu, replică acidă pentru Alex Ciucu: „Fetele au plâns...”

Teo Trandafir, despre conflictul dintre Zanni și Jador! Ce dezvăluiri a făcut prezentatoarea de la „Follow us!” despre Zanni, după ce l-a acuzat pe Jador de abuz în relația cu Oana Ciocan

O mămică a 4 copii a dispărut misterios în urmă cu 6 luni. Poliția a făcut acum o descoperire macabră, iar familia nu înțelege ce s-a întâmplat


Cookies